Voordelen (en nadeel) van steentapijt en marmertapijt op een rijtje

Een steentapijt is … een tapijt van steen of een mengsel van kwartssteentjes en epoxy kunsthars. Die kwartsteentjes kunnen in heel wat verschillende kleuren en tinten ingekleurd worden en dat maakt een steentapijt heel aantrekkelijk voor heel wat doeleinden. Zowel in een professionele setting als in een privéwoning is een steentapijt van Floorcouture een uitstekend idee. Bij een marmertapijt vermengen we de kunsthars met natuurlijke marmerkorrels. Marmerkorrels hebben hun natuurlijke kleurenpallet en worden niet ingekleurd.

Steentapijt en marmertapijt: geschikt voor heel wat toepassingen

steentapijtSteentapijt is een heel geschikte gietvloer voor allerlei toepassingen. Net zoals marmertapijt. De meeste mensen denken onmiddellijk aan een professionele toepassingen in bedrijven, kantoren, winkels, openbare gebouwen. Toch kan een steentapijt of een marmertapijt ook perfect in een woning geplaatst worden. Het oogt heel eigentijds en aantrekkelijk.

Waarom zou u nu voor een steentapijt of marmertapijt kiezen? Wij loodsen u door de voordelen, maar vertellen u ook graag de nadelen van een granulaatvloer.

Voordeel 1: steentapijt en marmertapijt zijn ideaal voor renovatie en te combineren met vloerverwarming

Omdat een laag steentapijt of marmertapijt maar 6 tot 8 mm dik is, zijn deze vloeren ideaal voor renovatie. Floorcouture plaatst een steentapijt of marmertapijt over een bestaande vloer zolang die stabiel is en egaal. Een steentapijt vormt ook een heel goed duo met vloerverwarming! Hetzelfde geldt voor een marmertapijt.

Voordeel 2: heel geschikt voor ‘natte’ ruimtes voor badkamer, keuken, wc

Je kan een steentapijt zowel met een open als met een gesloten structuur laten afwerken. Een gesloten structuur of een poriënvuller verhindert dat vuil en vloeistoffen indringen in uw steentapijt. Die gesloten structuur is bijvoorbeeld ideaal voor uw keuken omdat u daar waarschijnlijk wel eens morst met vloeistoffen en voedingsmiddelen zoals azijn, citroensap, oliën… Als uw steentapijt dan beschermd is met een poriënvuller, dringen die vloeistoffen niet tussen de korreltjes door. In een badkamer kiest u beter voor een steentapijt zonder poriënvuller – met een open structuur dus – omdat het water dat op de vloer spat uit de douche of het bad gewoon verdampt. Voor de douche zelf kiest u beter voor andere systemen zoals PU, mortex, beton cire of een mortelvloer omdat die volledig waterdicht zijn.

Voordeel 3: een steentapijt is anti-allergisch

Als u kiest voor een steentapijt met een open structuur – dus zonder poriënvuller – dan zult u veel minder last hebben van rondvliegend en dwarrelend stof en vuil. Als u dan uw steentapijt een keertje per week stofzuigt en dweilt, dan verwijdert u het stof. Bij een gladde vloer blijft stof in het rondvliegen, wat verre van ideaal is als u allergisch bent aan stof.

Voordeel 4: vlugge plaatsing en budgetvriendelijk

Bij Floorcouture plaatsen we een steentapijt in amper twee werkdagen. Daarna mag u er onmiddellijk op rondlopen en al na enkele dagen kunt u uw meubels plaatsen. Omdat deze vloer zo vlug plaatsen, kunnen we de prijs ook budgetvriendelijk houden. Bij Floorcouture hanteren we correcte prijzen voor een perfecte vloerafwering.

Voordeel 5: duurzaam en sterk

Een steentapijt is bovenal een heel duurzame en sterke gietvloer. En steentapijt is een blijver. We plaatsen al jaren steentapijt en dat zullen we ongetwijfeld ook blijven doen door het tijdloze karakter van deze bijzonder sterke vloer. Omdat deze vloer zo sterk is, is hij ook heel geschikt voor intensief gebruik in ruimtes waar veel volk over de vloer komt of waar er zware belasting is (inkomhal van een bedrijf, kantoren, winkels, showrooms, …)

Uw sokken

Aan iedere keuze die u maakt, hangen er ook nadelen aan vast. Maar die zijn voor een steentapijt zo goed als onbestaand. Al gaan uw sokken misschien iets vlugger verslijten op deze gietvloer. Wilt u toch liever lang uw sokken dragen? Dan kiest u wellicht beter voor een gladde gietvloer. En afhankelijk van uw behoeftes en noden kiest u dan tussen een epoxy gietvloer of een PU gietvloer.

Graag advies over
de juiste gietvloer voor uw project?