PU of epoxy? Welke gietvloer in welke ruimte? Maak de juiste keuze!

Kiezen tussen een PU gietvloer of een epoxy vloer

Heeft u er van alles over gehoord? En weet u niet wat kiezen? Dat begrijpen we maar al te goed. Er doen de wildste verhalen de ronde over PU en epoxy gietvloeren. En ook op bouwforums leest u allerlei adviezen van zogenaamde experts. Bij Floorcouture® plaatsen we al tientallen jaren zowel expoxy als PU gietvloeren. We zijn dus echt wel experts en kennen alle soorten gietvloeren van binnen en van buiten. Ze hebben elk hun voordelen en nadelen. Het is belangrijk dat u die even voor uzelf op een rijtje zet en afweegt wat voor u primeert. Pas dan kunt u een verstandige keuze maken tussen een PU gietvloer en een epoxyvloer.

Epoxy voor de industrie, garages en man caves!

Bent u een fervente klusser in uw garage/man cave? Dan is epoxy een prima keuze. Epoxy wordt ook veel gebruikt in de industrie of in ruimtes die intens blootgesteld worden aan hoge belasting. Denk maar aan een garage waar voortdurend auto’s binnen en buiten rijden. Een epoxy gietvloer is oersterk en bestand tegen zwarte last, maar tegelijk ook scheurgevoelig en beenhard. En is dus ook een uitstekende keuze voor uw garage thuis of uw hobbyruimte!

Epoxyvloer: oorspronkelijk voor industrie

Een epoxyvloer werd oorspronkelijk ook alleen in de industrie gebruikt. Ook de dag van vandaag is het nog steeds de geprefereerde gietvloer in magazijnen, industriële bedrijven, fabrieken, werkplaatsen, ateliers,… En tegelijk is hij ook heel erg geschikt voor plekken waar veel volk over de vloer komt: ziekenhuizen, winkelcentra, kantoren, WZC’s,… We zetten de voordelen van een Floorcouture® epoxyvloer nog even op een rijtje:

 • slijtvast
 • oersterk
 • zuurbestendig
 • hoge chemische en mechanische weerstand
 • UV-bestendig
 • slag-, schok- en trillingsbestendig
 • onderhoudsvriendelijk
 • makkelijk schoon te maken
 • vloeistofdicht

PU gietvloer - renovatie - Mortex wandbekledingEn de voordelen van een PU gietlvoer?

Na uren in uw man cave geklust te hebben, duikt u dan wel eens terug op in de living.

En dan heeft u toch ook graag dat het daar aangenaam is om rond te lopen? Daar kiest u dan ook beter voor een polyurethaan of kortweg PU gietvloer. Een PU voelt lekker warm en vederzacht aan. Dat maakt deze vloer zo geschikt voor al je ruimtes in huis. Ideaal ook voor je nieuwbouw want heel flexibel en scheuroverbruggend. En ook heel geschikt voor renovatie omdat deze vloer amper 3mm dik is! Bovendien is PU compatibel met vloerverwarming, naadloos en makkelijk in onderhoud! De voordelen van PU gietvloer nog even op een rijtje:

 • heerlijk zacht
 • aangenaam om op te lopen
 • een schitterende, moderne, tijdloze look
 • volledig naadloos
 • bijzonder onderhoudsvriendelijk

Als je gek ben op de strakke look en feel van een epoxyvloer, maar de vloer komt te liggen in een woning, dan kies je dus het best voor een PU gietvloer.

PU-vloer met twee PU-toplagen

Onze Floorcouture® PU-vloer met twee PU-toplagen en zeer fijne appelsienenhuidstructuur plaatsen wij trouwens ook in kantoren, bedrijven en woningen waar de eisen en de belasting net iets hoger liggen. Denk maar aan spelende kinderen, honden die rondhollen, werkmannen die over de vloer komen. Deze dubbele toplaag is meteen ook erg zuurbestendig. Voor het geval dat er al eens een accidentje zou gebeuren. Voor de badkamer of keuken geeft deze toplaag ook net wat meer stroefheid en dat maakt deze vloer dus minder glad. Het onderhoud blijft even makkelijk!

Nog vragen of extra advies nodig?

Zo, nu bent u een pak wijzer wat betreft het kiezen van de juiste gietvloer! Heeft u toch nog vragen of wilt u graag nog wat extra advies? We komen graag vrijblijvend bij u langs of we maken een afspraak in onze showroom!

Extra advies nodig bij het kiezen
van de juiste gietvloer?