Alles over een gietvloer plaatsen op Dobbit TV – met de professionele hulp en begeleiding van Floorcouture

Dobbit TV gietvloer plaatsenErvaren plaatser van gietvloeren en betonstuc

Als bijzonder ervaren plaatser van gietvloeren is Floorcouture een van de topreferenties in België. Voor hun zelfbouwhuis was Dobbit TV eind 2019 op zoek naar dé specialist in gietvloeren en betonstuc. Zo kwamen zij bij Floorcouture terecht. En deed Dobbit TV een beroep op onze vakkennis voor de plaatsing van de gietvloeren en betonstuc in hun zelfbouwhuis. Samen hebben we het stappenplan, de uitvoering en de tips & tricks uitgebreid in beeld gebracht.

Hoe we een gietvloer plaatsen en afwerken

In dit filmpje tonen wij hoe we de gietvloer plaatsen en afwerken. Hier blijkt nog eens dat een gietvloer heel geschikt is om een oude woning te renoveren. Door zijn beperkte dikte (in dit concrete geval 3mm) kan je een gietvloer makkelijk aanbrengen over een bestaande vloer.

Voorwaarde is wel dat die ondervloer stabiel is of dat de chape perfect vlak is. Er moeten ook voldoende uitzettingsvoegen zijn in de chape. En we moeten zo goed mogelijk stofvrij kunnen werken.

Bekijk hier het volledige filmpje over de plaatsing van deze pu gietvloer:

Verschillende mogelijkheden in vloersystemen

We hebben het in dit filmpje ook over de verschillende mogelijkheden in vloersystemen. Je kan kiezen voor een epoxy gietvloer, een polyurethaan gietvloer – de zogenaamde PU vloer – een cementgebonden gietvloer, een betonlookvloer,…

De belasting van de gietvloer

Veel hangt af van de belasting op de vloer. Zo is een epoxy vloer vooral geschikt voor plaatsen waar de vloer zwaar belast wordt, in de industrie of in garages bijvoorbeeld.

Pu gietvloer voor particuliere woningen

Een pu gietvloer is veel geschikter voor een particuliere woning. Deze gietvloer is veel flexibeler, zachter en aangenaam om op te lopen met blote voeten. En last but not least zo’n pu gietvloer is scheuroverbruggend en dus heel geschikt voor een renovatie!

Gietvloer in 5 lagen

Wist je dat zo’n gietvloer wel uit 5 lagen bestaat? Het vraagt verschillende dagen om een gietvloer te plaatsen. En na volledige plaatsing moet de vloer zeker ook nog 48u uitdrogen voor er terug op gelopen kan worden. Een gietvloer van Floorcouture is supersterk en duurzaam.

Supermakkelijk in onderhoud

Geen voegen, een naadloze vloer biedt heel wat voordelen. Onder meer dat hij zo makkelijk schoon te maken is. Lauw water met weinig zeep, een allesreiniger bijvoorbeeld, meer is er niet nodig om uw gietvloer terug proper te maken. En naspoelen met proper water. Zo geklaard!

Betonstuc of micromortel in de douche: een waterdichte oplossing

In dezelfde zelfbouwhuis van Dobbit TV plaatsten we ook betonstuc – ook micromortel genaamd – in de douche. Betonstuc is volledig waterdicht en net zoals een gietvloer ook ideaal voor een verbouwing omdat het rechtstreeks op de bezetting kan aangebracht worden. Bekijk hier het filmpje!

Een offerte voor uw gietvloer of betonstuc voor uw totaalproject?
Bel 03 311 86 43 voor uw persoonlijk vloeradvies!