Hoe kies ik de juiste gietvloer?

Gietvloeren zijn er bij de vleet. Ze komen in allerlei uitvoeringen en kleuren. Als u op het internet zoekt naar de perfecte gietvloer voor uw project, dan ziet u ongetwijfeld door het bos de bomen niet meer. Of door de vloeren de juiste gietvloer niet meer… We helpen u de weg vinden.

Verschillende soorten gietvloeren op basis van kunststof

Er zijn grofweg vier verschillende soorten gietvloeren. Twee soorten gietvloeren zijn gemaakt op basis van kunststof: de epoxy gietvloer en de polyurethaan of kortweg PU gietvloer.

Cementgebonden gietvloer, troffelvloer en steentapijt

Er is de cementgebonden gietvloer: dat is een gietvloer met betonlook. En dan is er ook nog de troffelvloer, het steentapijt en het marmertapijt. Dat zijn strikt genomen niet echt gietvloeren, maar ze worden vaak in één adem met de gietvloeren vernoemd. Al deze soorten gietvloeren hebben hun voor- en nadelen en hebben elk hun specifieke toepassingen.

Professionele setting of thuis?

Een eerste belangrijke vraag: in welke ruimte wilt u de gietvloer? Gaat het om een professionele setting: een kantoor, een ziekenhuis, een magazijn, een autogarage? Of wilt u graag een gietvloer voor een ruimte thuis: uw living, badkamer, slaapkamer, bureau, … ?

Epoxyvloer voor industrieel en professioneel gebruik

Zo is een epoxyvloer vooral een gietvloer voor industrieel gebruik. Een epoxy gietvloer kan hoge belasting verdragen en is vloeistofdicht en heel zuurbestendig. Terwijl een polyurethaan vloer veel geschikter is voor uw privéruimtes. Kom hier alles te weten over de voordelen en nadelen van epoxy en PU gietvloeren.

Uitzicht

Welke look wilt u voor uw interieur of kantoor? Ook dat speelt een rol in uw keuze van gietvloer. Houdt u van een heel moderne, ‘coole’ look? Dan is een gietvloer met betonlook echt iets voor uw. Zo’n betonlookvloer heeft alle voordelen van een gietvloer, maar gelukkig niet de nadelen van een echte betonvloer. En het belangrijkste: wel de industriële look ervan.

Een PU gietvloer kan u dan weer met zowel een modern interieur als een meer landelijke stijl verzoenen. En een steen tapijt of marmertapijt is dan weer ideaal voor mensen die van een natuurlijke look houden.

Nieuwbouw of verbouwing

De ondergrond ns heel belangrijk voor de stabiliteit van uw gietvloer. PU gietvloeren zijn uitermate geschikt voor renovatie als ze op een stabiele ondergrond kunnen aangebracht worden. Zo is een PU gietvloer ook maar enkel millimeters dik, wat hem uitermate geschikt maak voor renovatie.

Vloerverwarming

Laat u een nieuwbouw neerpoten en heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan is een PU gietvloer een ideale keuze. Perfect combineerbaar met vloerverwarming.

Allergisch?

Bent u allergisch aan huisstofmijt en stof? Een steentapijt zonder poriënvuller houdt als het ware het stof vast. Het dwarrelt niet in het rond en zo heeft u veel minder last van allergie, astma, longaandoeningen, …

Praat met een professional

U heeft wellicht al een keuze gemaakt. En u weet wat voor u belangrijk is. Toch raden we u aan om een gesprek aan te gaan met een professional. Een gietvloerkenner kan u echt advies geven op maat. En zal ook rekening houden met uw budget en andere wensen en verlangens. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Graag advies over
de juiste gietvloer voor uw project?