Een kunstharsvloer voor een groot project: een wijze investering

Een gietvloer is duur, toch? Een bezwaar dat mensen vaak aanhalen als een van de nadelen van een gietvloer. Niks is minder waar. En deze bewering geldt al helemaal niet voor een groot professioneel project. We leggen u graag uit waarom.

Hoe groter uw project, hoe lager de prijs voor uw kunstharsvloer

Antwerps Provinciehuis - PU gietvloer betoonlookEen kunstharsvloer leggen we in meerdere lagen. Laag op laag wordt zo de gietvloer opgebouwd. We komen dus meerdere keren langs om tijdens verschillende dagen die verschillende lagen te plaatsen. Hoe meer m2 we tijdens die dagen kunnen leggen, hoe lager de prijs.

Het klopt dus inderdaad dat voor een kleine, beperkte oppervlakte een gietvloer dikwijls een dure aangelegenheid is. Omdat hetzelfde aantal werkdagen moet vrijgehouden worden om de vloer af te werken. En omdat er flink wat detailwerk komt bij kijken: veel hoekjes en kantjes. Dan zal de prijs per m2 misschien wel hoger oplopen dan bij een ander vloersysteem. Maar als u een aanzienlijke ruimte heeft die ingericht moet worden met een gietvloer, dan bent u met een gietvloersysteem van Floorcouture® beslist goedkoper af dan met een klassieke vloer.

Kunstharsvloeren voor grote ruimtes en oppervlaktes

Onze kunstharsvloeren van Floorcouture® zijn geschikt voor allerlei grote ruimtes en grote projecten:

 • appartementen
 • woningen
 • kantoren
 • ziekenhuizen
 • rust- en verzorgingstehuizen
 • fabriekshallen
 • industrie
 • productieruimtes
 • scholen
 • magazijnen
 • cleanrooms

 

Gietvloer in grote ruimtes zorgt voor rust en sereniteit

Een gietvloer is niet alleen een wijze investering, voor een groot project. Het is ook een aanwinst op gebied van esthetiek. Een zelfde naadloze, uniforme vloer doorheen heel uw project zorgt voor rust en sereniteit in uw project. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de kunstharsgebonden gietvloeren in het nieuwe Provinciehuis in Antwerpen. Hier onderstrepen de gietvloeren het knappe design en de strakke architectuur van dit prestigieuze project.

Floorcouture® gietvloer is aangepast aan de aard van belasting

Kunstharssystemen doen het ook bijzonder goed qua duurzaamheid. De gietvloeren van Floorcouture® zijn uitermate sterk en gaan erg lang mee. We passen het gietvloersysteem aan voor elk type belasting. Zo zal de belasting van een gietvloer in een garage van een andere aard zijn dan de belasting in een ziekenhuis of een fabriekshal. Wij passen onze gietvloer voor uw groot project tot in de details aan conform de vereisten. Zo bieden we voor projecten met een heel hoge belasting – denk maar aan industriehallen, garages, vliegtuigloodsen, magazijnen en productieruimtes – onze gietvloeren Pure Traffic Light en Pure Traffic Heavy.

Onze professionele gietvloeren zijn gebruiksvriendelijk

Nog een van de grote voordelen van gietvloersystemen voor grote projecten is de onmiskenbare gebruiksvriendelijkheid. De vloer gaat lang mee en zijn ultrasterke toplaag zorgt ervoor dat hij bestand is tegen vloeistoffen en heel slijtvast is. Sommige Floorcouture® gietvloersystemen zijn ook zuurbestendig. Wat al onze gietvloeren kenmerkt is hun hygiënische eigenschappen. Ze zijn makkelijk schoon te maken. En voor ruimtes waar hygiëne nog een grote rol speelt – zoals medische omgevingen, clean rooms, laboratoria, therapieruimtes en consultatieruimtes – hebben we specifieke systemen zoals de Pure Medical en Pure Medical Flakes. Die vloeren zijn ook bestendig tegen zuren en ontsmettingsmiddelen. Ze hebben afgeronde hoeken en zijn bacteriewerend. En voor de voedingssector werken we met gietvloeren die HAACP en FDA conform zijn.

Ruime ervaring met professionele klanten en grote projecten

Met onze tientallen jaren ervaring in professionele projecten zijn we een betrouwbare partner voor grote projecten. Heeft u als bouwpromotor, architect, professionele organisatie of simpelweg als zaakvoerder een groot project op stapel staan? Overweeg dan zeker een gietvloersysteem als passende oplossing voor uw vloeren. Wij maken altijd gratis en vrijblijvend een offerte voor uw project.

Op zoek naar een partner voor uw project?
Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!