Project in de kijker: het Antwerps Provinciehuis – een juweel van formaat

Prestigieus project

Antwerps Provinciehuis - PU gietvloer betoonlookIn samenwerking met Phenix Total Interior, het moederbedrijf van Floorcouture®, namen we het nieuwe Antwerpse provinciehuis flink onder handen. Een heel prestigieus project om op ons palmares te schrijven. Phenix Total Interior nam de schilderwerken op zich en Floorcouture® de vloerwerken. Onze expertise in deze twee domeinen maakte dat het bouwteam en de architect voor ons kozen. Totaalprojecten zijn ons dus niet vreemd.

Extra uitdagingen

Het Provinciehuis valt op door zijn speciale vorm: het draait namelijk lichtjes. Dat zorgde voor heel wat extra uitdagingen die we met enthousiasme aangegaan zijn. Bij zo’n groot project is het trouwens ook belangrijk om de planning nauw aan te houden. Dat vergde van ons heel wat vlieg- en kunstwerk. Timothy, medezaakvoerder, volgde dit project dan ook heel nauwgezet op en leidde alles in goede banen. Een geslaagd project waar we heel trots op zijn en alweer een mooie referentie erbij.

Kwaliteiten van belang voor het Provinciehuis

Gietvloeren hebben heel wat kwaliteiten. In zo’n groot gebouw als het Provinciehuis waar dagelijks honderden mensen over de vloer komen, zijn die bijzondere eigenschappen van groot belang. Denk maar aan deze karakteristieken:

  • duurzaam en sterk en slijtvast
  • makkelijk in onderhoud
  • vloeistofdicht
  • beschikbaar in heel wat kleuren
  • antislip mogelijk in verschillende gradaties
  • een schitterende, tijdloze uitstraling
  • scheuroverbruggend

Synoniem voor design

Bovendien is een kunstharsvloer – zoals een gietvloer ook wel genoemd wordt – tegenwoordig ook een synoniem voor design. De knappe Floorcouture® gietvloeren laat de architectuur van het Provinciehuis helemaal floreren.

Gietvloer in de keuken met ingewerkte roosters en geulen

In de keuken plaatsen we een polyurethaan gietvloer, ideaal voor een grootkeuken. Hygiënisch en makkelijk schoon te maken: deze eigenschappen maken van een PU gietvloer de perfecte vloer voor dergelijke ruimtes. De afvoerroosters en afvoergeulen zijn ingewerkt en perfect verankerd. De hoeken zijn afgerond, conform de huidige HACCP-normen. In de parkeergarage onder het Provinciehuis namen we ook de belijning (link naar nieuwsbericht Belijning) voor onze rekening.

Gietvloer met betonlook

In de traphallen kozen we voor cementgebonden gietvloeren. Deze gietvloeren hebben een echte betonlook en benaderen zo heel goed het effect van polierbeton. Heel strak en modern, die koele betonlook die de schoonheid van dit gebouw alleen maar benadrukt. Helemaal in harmonie met de wanden in zichtbeton die Phenix Total Interior dan weer behandeld heeft met een speciale vernislaag. De muren krijgen zo een glanzend effect en zijn bovendien stofarm.

Trappen van flexibele polyurethaan

De metalen trappen in dit gebouw zijn ook bijzonder. We hebben ze bekleed met flexibel polyurethaan voorzien van een antisliplaag. Die keuze drong zich op omdat de trap binnenin vertrekt en doorloopt tot buiten. Dit type polyurethaan is ook geschikt voor buiten door onder meer zijn uv-bestendigheid.

Ervaring met grote projecten en samenwerking met architecten en aannemers

Over de jaren (zaakvoerder Patrick is al 30 jaar actief in de sector) hebben Floorcouture® en Phenix Total Interior heel wat expertise opgebouwd in grote projecten. Onze flexibiliteit en multifunctionaliteit maken dat architecten en bouwheren steeds voor ons kiezen.

Op zoek naar een partner voor uw project?
Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!