Kiezen tussen een PU gietvloer en een tegelvloer? Helemaal niet moeilijk!

Laten we direct met de deur in huis vallen: nee, een gietvloer is niet krasvrij! Velen hopen dat en vragen ons ernaar, maar wij antwoorden altijd heel eerlijk: nee, een krasvrije gietvloer bestaat niet! Belangrijk is je verwachtingspatroon als je een bepaalde vloer kiest. Iedere vloer heeft nu eenmaal zijn voor- en nadelen.

Iedere vloer heeft voor- en nadelen

Zo kan een tegelvloer kil overkomen en koud aanvoelen. Parket is niet ideaal met vloerverwarming en vraagt veel onderhoud, wil je het mooi houden. Parket en water gaan ook niet goed samen. Een betonvloer is dan weer gevoelig aan scheurvorming en kleurafwijkingen. En op een polyurethaan gietvloer – kortweg PU gietvloer –  kan je krassen krijgen.

Goede voorbereiding en optimale omstandigheden

Essentieel bij een PU gietvloer om de duurzaamheid te vergroten is een goede voorbereiding en een plaatsing in optimale omstandigheden. Wat zijn nu precies die ideale voorbereiding en beste condities?

Een degelijke controle van de ondergrond

Bij Floorcouture controleren we altijd heel grondig de ondergrond waarop we de gietvloer plaatsen. Die ondervloer moet heel stabiel zijn en vlak. Dat kan een oude bestaande vloer zijn (een houten vloer of tegelvloer- of evengoed een chape. We herhalen: als die ondervloer maar vlak en stabiel is. Is dat niet het geval dan bevelen we een nieuwe chape aan.

Plaatsingscondities en omgevingsfactoren optimaal maken

Een gietvloer moet je plaatsen in ideale omstandigheden. Denk maar aan de temperatuur: als wij je gietvloer plaatsen, moet de omgevingstemperatuur 20°C zijn. Met andere woorden: als Floorcouture langs komt, moet de verwarming werken.

Verder moet de omgeving ook zo stofvrij mogelijk zijn en zoveel mogelijk afgewerkt. Wij komen langs in een zo laat mogelijk stadium. Eigenlijk net voor de keuken, badkamer en andere ingemaakte kasten geplaatst worden. Een grondige poetsbeurt vooraf is een must!

Kies voor een verstevigende afwerkingslaag

Is het voor jou belangrijk om je gietvloer zo krasvrij mogelijk te houden? Kies dan voor een extra toplaag op jouw gietvloer. Wij voorzien jouw PU gietvloer graag van onze orange peel laag: een extra stevige laag die de vloer beter beschermt tegen krassen.

Een PU gietvloer is een heel goeie keuze! Met veel voordelen

nieuwbouw polyurethaan pu gietvloer kelder gelijkvloers verdieping en inloopdouches

Als je alvast deze 3 stappen grondig doorloopt, dan is je gietvloer een heel goeie keuze!

En zoals je weet heeft een PU gietvloer van Floorcouture heel wat in zijn mars. Denk maar een aan de vele voordelen!

Een PU gietvloer is naadloos

Inderdaad, een PU gietvloer heeft geen naden. En dat heb je natuurlijk niet bij een tegelvloer of andere vloer. Die heel strakke en moderne look, die krijg je alleen bij een PU gietvloer.

Een PU gietvloer is heel makkelijk in onderhoud

Stof is makkelijk te verwijderen met een stofzuiger of met een stofwisser. En met lauw water en een zachte detergent is je vloer heel snel opgefrist! Krijg hier nog extra onderhoudstips!

En een gietvloer is ook nog eens volledig waterdicht

Een PU gietvloer is volledig waterdicht… en dus niet poreus in tegenstelling tot een parket, tegelvloer en betonvloer.

Ook niet te vergeten: er zijn allerlei types gietvloeren!

Inderdaad, er zijn heel wat types gietvloeren. En er is zeker een type gietvloer dat volledig aan jouw wensen beantwoordt. Als krasvrijheid een must voor je is, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een troffelvloer of een kwartsmortelvloer.

Goed nieuws!

Kom in elk geval eens langs in onze showroom. Omdat Floorcouture alle types gietvloeren plaatst, kunnen we jou ook juist en aangepast advies geven. Zo hoeven we je niks ‘op te dringen’ of je in een bepaalde richting te duwen. Bij ons kan je vrij kiezen uit allerlei gietvloeren! En dat is pas goed nieuws! Tot binnenkort in onze showroom!

We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: