Hoe onderhoudt u best uw gietvloer?

Prachtig toch, als de gietvloer van uw dromen er eenmaal ligt. En natuurlijk wilt u die gietvloer graag zo lang mogelijk supermooi houden. Daarom geven we u enkele simpele en praktische onderhoudstips mee.

onderhoud gietvloerPas geplaatst? Even wachten voor u op uw gietvloer loopt

Is uw gietvloer pas geplaatst? Dan moet u een weekje wachten vooraleer u hem volledig in gebruik neemt. Vanaf dan kan u er zorgeloos meubels op plaatsen en er heerlijk op rondlopen, spelen, huppelen, springen, .. En daarna hoeft u uw vloer ook niet intens te onderhouden om ervan te genieten. Niks zo makkelijk als een gietvloer schoonmaken.

Dagdagelijks je polyurethaan gietvloer proper houden

Op een gietvloer verwijdert u stof makkelijk met een stofzuiger. Kies voor een zachte borstel. Zo laat u zeker geen strepen na op uw gietvloer. Ook een stofwisser – wie kent de polaire Swiffer niet – is een handig hulpmiddel om vuil, stof en zand te verwijderen.

Hou uw vloer krasvrij

Korrels zoals zand kunnen wel eens voor krassen zorgen. Uw vloer zo goed mogelijk krasvrij houden? Zorg dan voor een degelijke deurmat zodat iedereen de schoenen kan schoonvegen voor het binnekomen.

Een gietvloer is vloeistofdicht!

Een gietvloer is vloeistofdicht en zelfs waterdicht. Het heeft dus geen zin om ‘voedende’ producten te gebruiken – zoals u bij een parket wel zou doen om het hout te voeden. Een lichte detergent en zuiver water volstaan. Vermijd overvloedige zeepdetergenten.

Uw gietvloer met water schoonmaken

U kan natuurlijk uw vloer wel even dweilen. Al hoeft u dat zeker niet dagelijks te doen. Dat doet u best met lauw water en een heel zachte detergent (kijk zeker even op de verpakking of het middel geschikt is voor gietvlieren). Bij Floorcouture® staan we u graag bij met het juiste advies voor het juiste onderhoud.

Geen sterke detergenten of ontvettingsproducten

Kies zeker geen sterke detergenten met veel zeep of verrijkt met lijnolie. Deze producten laten een film achter op de vloer en zo trekt uw gietvloer sneller vuil aan. Gebruik ook geen krachtige ontvettingsproducten: die kunnen uw PU gietvloer beschadigen.

Altijd goed naspelen met zuiver water en droogmaken

Spoel de vloer ook altijd goed na met zuiver water. Daarna maakt u hem droog met een aftrekker en een veegdoek. Laat het water en de zeep niet gewoon opdrogen. Dat kan vlekken veroorzaken.

Vlekken makkelijk verwijderen

Wat gemorst op uw vloer? Geen probleem. Verwijder de vlek wel onmiddellijk met wat water en een zachte doek. Laat de vlek zeker niet indringen in de gietvloer door ze te laten opdrogen. Vuil dat zich hecht zoals koffie, chocolade, rubberstrepen, schuurt u zachtjes weg met een zacht borsteltje en een milde detergent. Wat naspoelen met water en droogdeppen. Klaar is Kees!

Nog enkele tips om uw gietvloer optimaal te onderhouden

We geven u graag nog enkele tips om uw gietvloer zo mooi en perfect mogelijk te houden:

  • Stofzuig uw gietvloer nooit met harde of versleten vloerborstels.
  • Laat gemorste drank, voeding of andere zaken nooit opdrogen en verwijder zo snel mogelijk.
  • Gebruik nooit schuurmiddelen of agressieve detergenten. Gebruik geschikte producten en vraag raad aan Floorcouture® indien nodig.
  • Kleef viltjes onderaan de steunen en pootjes van uw meubels en stoelen.
  • Leg een pvc maten onder bureaustoelen en kies voor zachte wieltjes.
  • Heeft u vloerverwarming? Hou de temperatuurschommelingen zo klein mogelijk. Zet uw vloerverwarming ook nooit volledig uit.

 

En vergeet vooral niet met volle teugen te genieten van uw gietvloer!

Vragen over het onderhoud van
je gietvloer?