Gietvloeren en beton cire in een prachtige nieuwbouwwoning

Weer een heel mooi project van onze hand in een nieuwbouw in Lier! In deze gloednieuwe woning plaatsen we onze gietvloeren zowel beneden als boven. De douche en badkamerwanden werkten we af met beton ciré, een variant op mortex.

Goede ondergrond of chape noodzakelijk

De eigenaars – een koppel van middelbare leeftijd met tieners in huis – zagen hun interieur graag afgewerkt met een naadloze gietvloer. Als u kiest voor een gietvloer is een goede ondergrond of chape heel belangrijk. Die ondervloer zorgt mee voor stabiliteit en voorkomt scheuren en andere calamiteiten. Daarom zorgden we eerst voor een perfect gegoten chape voor we de gietvloeren plaatsten.

Epoxy: minder geschikt voor dagdagelijks gebruik in huis

Zoals zovelen dachten de eigenaars zelf eerst aan een epoxyvloer. Velen kennen de schoonheid en het strakke uiterlijk van de epoxy gietvloer en willen dat graag in hun woning. Toch is epoxy zelden een goede keuze voor een privéwoning. Epoxy is de oorspronkelijke gietvloer die ook vandaag nog veel geplaatst wordt, maar dan vooral in industriële bedrijven, garages, magazijnen, kantoren, ziekenhuizen, … Een epoxyvloer is zuurbestendig en heel hard, maar minder geschikt voor dagdagelijks gebruik in huis.

PU gietvloer: perfect voor binnenshuis

Dus brachten we deze klanten op andere gedachten. Een PU – voluit polyurethaan – gietvloer is een veel betere keuze voor binnenshuis. Een PU gietvloer heeft dezelfde eigenschappen als de klassieke epoxy: strak uiterlijk, naadloos en heel duurzaam. PU is ook in hoge mate scheuroverbruggend.

Extra duurzaam met de orange peel toplaag

En we maakten de gietvloer op de benedenverdieping extra sterk met de orange peel toplaag. Deze extra laag maakt hem enorm kras- en zuurbestendig. En omdat het koppel ook een stel pubers in huis heeft, zagen ze ook de noodzaak in voor wat extra sterkte en bescherming. Zo is een feestje geven geen stressy bedoening. Vrienden en vriendinnen kunnen zich ‘naadloos’ uitleven op deze PU dansvloer van dienst!

PU gietvloer: ook voor de keuken heel geschikt

Een PU gietvloer is ook heel geschikt voor een keuken, want makkelijk in onderhoud en heel hygiënisch. In deze nieuwbouw vormt de witte gietvloer een mooi contrast met de zwarte keukenkasten. Het zwart-wit leidmotief is ook doorgetrokken in de verlichting, de meubels en de decoratie aan de muur.

Extra zachte gietvloer in de badkamer

Ook boven in het toilet en de badkamer plaatsen we een PU gietvloer, maar dan wel extra zachte toplaag: de Floorcouture Soft +. Een zaligheid om met blote voeten erover te lopen. Uiteraard is zo’n gietvloer perfect combineerbaar met vloerverwarming.

Inloopdouche afgewerkt met beton cire

De wanden van de inloopdouche en een deel van de badkamer zijn dan weer afgewerkt met beton cire. Beton cire geeft aan je badkamer een strakke, industriële betonlook. Toch is het geen beton. Onze beton cire is een betonstuc voor vloeren en wanden die 100% waterdicht is. Het is een mengsel op basis van cement en hars dat ook makkelijk te plaatsen is over bestaande vloeren en wandtegels. Zelfs de douchenis werd er mee afgewerkt. Handig voor het proper opbergen van zeepflesjes.

Geen schimmels en kalk met beton cire

Beton cire is net zoals PU helemaal naadloos en makkelijk in onderhoud. Schimmels en kalkvorming in je badkamer is zo goed als verleden tijd met beton cire op je wanden (en vloeren) en een PU gietvloer.

Meer weten over beton ciré en gietvloeren
voor uw project?