Welke ondervloer is er nodig voor uw gietvloer?

De perfecte ondervloer voor de perfecte gietvloer

Misschien heeft u een oude woning gekocht en bent u van plan te renoveren. Of u laat een nieuwbouw zetten en bent op zoek naar een goede gietvloer voor over de chape. Om een gietvloer optimaal te plaatsen is het belangrijk dat de ondergrond stabiel en vlak is.   Een gietvloer kunnen wij over allerlei soorten ondervloeren plaatsen, als die vloeren maar effen en stabiel zijn: houten vloeren, tegelvloeren, beton, chape,…

chape cement ondervloerUw gietvloer op een cement chape

De ondergrond is dus van levensbelang voor uw gietvloer. De ondergrond die we het meest tegenkomen is een cement chape. Heel belangrijk is dat deze chape zo vlak mogelijk geplaatst wordt. Daarnaast is ook de wapening belangrijk. Een klassiek draadnet wapening is voldoende en bevelen we aan. Nog betere resultaten krijgt u als u een duremit vezelcompound of granitcompound aan de chape toevoegt.

De voordelen van de duremit vezelcompound zijn niet min:

  • vervangt de netwapening
  • verlaagd de water-cementfactor
  • de krimp wordt geminimaliseerd
  • vermindert de kans op scheurvorming
  • verbetert de verwerkingseigenschappen
  • verhoogt de sterkteklasse tot 20-40 N/mm²
  • het oppervlak wordt slijtvaster en minder zanderig

De perfecte chape met een dilatatie voegenplan

Verder is het enorm belangrijk om voor een nieuwbouw of een renovatie waarbij een nieuwe chape gegoten wordt, een dilatatie voegenplan op te maken. Dit doet wij voor u in samenspraak met uw chapeplaatser of wij plaatsen uw chape zelf. Door het correct plaatsen en hernemen van de dillatatievoegen beperken we de kans op wilde scheurvorming enorm. Daarnaast is de plaatsing van de chapemousse of chapeband heel belangrijk. Die moet mooi recht tegen de kanten geplaatst worden en in de hoeken worden doorgesneden. Zo bekomen we de perfecte chape voor uw gietvloer!

Uw gietvloer op een bestaande tegelvloer

Wij kunnen uw gietvloer zeker plaatsen over uw bestaande tegelvloer. Het is wel nodig om die tegelvloer eerst op te ruwen. Dat doen we met een diamantschuurmachine. Dat maakt dat uw gietvloer zich straks goed zal hechten aan de tegels van de ondervloer. Ook het voegenpatroon van de tegels moet weggewerkt worden. Dat doen we met een cementgebonden tussenlaag. Zo kan uw gietvloer perfect over uw tegelvloer geplaatst worden!

Uw gietvloer op een betonvloer

Wij kunnen uw gietvloer ook over een betonvloer plaatsen. Net zoals bij een tegelvloer ruwen we uw betonvloer eerst op met onze diamantschuurmachine. Dat ruwe oppervlak zorgt er dan voor dat uw gietvloer zich perfect hecht aan de betonnen ondergrond.

Uw gietvloer op een houten ondervloer
Is uw houten ondervloer vlak en egaal? Dan kan zelfs hout dienen als ondervloer bij de plaatsing van een gietvloer. Ideaal dus als u een woning renoveert. U kiest dan wel best voor een flexibele polyurethaan gietvloer. Moet de houten ondergrond nog geplaatst worden? Dan raden we aan OSB ondergrond aan die in twee lagen geschrankt geplaatst wordt. Werk met een tand-in-groefsysteem waarbij de platen vast gevezen worden en aan elkaar verlijmd worden.

Vraag advies aan een expert zoals Floorcouture

Bij Floorcouture hebben we tientallen jaren ervaring met de plaatsing van gietvloeren over bestaande en nieuwe ondervloeren. Doe een beroep op onze vakkennis voor u uw gietvloer laat plaatsen. Zo bent u zeker dat uw ondervloer perfect voorbereid of perfect geplaatst is om als ideale ondergrond voor uw gietvloer te dienen.

Graag advies over
de juiste gietvloer voor uw project?