De kunst van mortex: stijlvolle villa in Schilde krijgt tijdloze uitstraling

Mortex en PU gietvloer in villa Schilde

Nieuwe mortexvloeren voor luxueuze nieuwbouwvilla

Onlangs heeft Floorcouture een uniek project uitgevoerd in een prachtige villa in Schilde. Verschillende vloeren in diverse ruimtes, zoals de leefkeuken, bijkeuken en inkomhal hebben we met mortex afgewerkt. Daarnaast hebben we ook enkele meubels bekleed met mortex.

De kracht en schoonheid van mortex

Mortex is een uniek, esthetisch mineraal mengsel van micro-mortel en natuurlijke kalk dat luxe en functionaliteit perfect combineert. Met zijn levendige kleurenspel en oneindige effecten brengt mortex een sensuele ervaring in je leefruimtes. Dankzij zijn waterdichtheid is het dan ook nog eens uitermate geschikt voor natte ruimtes zoals douches, badkamers, hamams en meer.

Crèmige transformatie

In deze villa werd gekozen voor een crèmige uitvoering van mortex, die perfect combineert met de andere natuurlijke tinten in de woning. De zwarte ramen, de eikenhouten meubelen, de keuken in natuurlijke eik en witte MDF en de oude houten balken in de leefkeuken smelten samen tot een harmonieus geheel. Dankzij de fijne, levendige structuur en warme uitstraling van de mortex vloer die zoveel warmte toevoegt aan deze grote ruimte.

De warmte van een haard

Het haardmeubel, ook helemaal bekleed met mortex, vormt een stijlvol middelpunt in de leefkeuken. De afwerking echoot de natuurlijke elegantie die door de hele villa stroomt.

Oneindige toepassingsmogelijkheden

Wat kleuren betreft, biedt mortex een breed kleurenpalet. Aan het mineraal mengsel voegen we pigmenten toe. Op die manier heb je alle vrijheid om te kiezen uit tal van kleuren. Mortex is zo’n dankbaar materiaal: je kan er zo goed als alles mee bekleden. Daarom is het ook heel geschikt voor renovatie. Zo kan je een oude, egale, stabiele vloer perfect een heel nieuwe, eigentijdse look geven met mortex. Ook trappen en meubels kunnen moeiteloos met mortex bekleed worden, wat we in deze villa ook hebben gedaan.

De praktische pracht van een PU gietvloer

In andere ruimtes kozen de eigenaars van deze prachtige villa voor een PU gietvloer. Vooral voor praktische ruimtes zoals de garage, berging, technisch lokaal en ook in de 3 douchekamers werd voor een PU gietvloer gekozen met een Pure Comfort+ afwerking. We zetten dan 2 extra toplagen op de gietvloer voor nog meer sterkte en duurzaamheid.

De voordelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer is uitermate sterk, naadloos en scheuroverbruggend, krasbestendig, vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien is je gietvloer in eindeloos veel kleuren beschikbaar én UV-stabiel. Dat maakt die witte vloer waar jij misschien wel van droomt perfect mogelijk. Zonder verkleuring door de zon!

Een harmonieuze samensmelting van materialen

Het resultaat is een villa die luxe en comfort uitademt. Elke ruimte kreeg zijn unieke, eigen karakter dankzij de keuze voor mortex of een PU gietvloer. Of het nu gaat om de warme, crèmige mortex vloeren in de leefruimtes en de hal of de strakke, functionele PU gietvloeren in de praktische ruimtes, elke keuze draagt bij aan de algehele esthetiek en functionaliteit van de villa.

Balans tussen luxe en praktisch gebruik

Deze villa in Schilde toont aan dat de juiste materialen het verschil maken. Floorcouture heeft met mortex en PU gietvloeren een harmonieuze balans gecreëerd tussen luxe en praktisch dagelijks gebruik.

Benieuwd wat we voor jouw nieuwbouwproject of (totaal)renovatie kunnen betekenen?

Bij Floorcouture bieden we onze klanten de beste oplossingen voor hun vloeren. Of je nu kiest voor de veelzijdigheid van een mortex afwerking of de duurzaamheid van een PU gietvloer, wij garanderen een resultaat dat jouw verwachtingen overtreft. Benieuwd wat we voor jou nieuwbouwproject of (totaal)renovatie kunnen betekenen? Maak een afspraak in onze showroom. We maken graag tijd voor jou!

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: