Wat is het verschil tussen een pu en epoxy gietvloer?

Op zoek naar een gietvloer voor uw bedrijfsruimte of woning?

Bent u op zoek naar een gietvloer, maar weet u niet goed welke kiezen? Twijfelt u tussen een epoxy en polyurethaan vloerafwerking? Floorcouture maakt u graag wegwijs zodat u een correcte en weloverwogen keuze maakt.

Epoxy of polyurethaan: welke gietvloer kiest u?

Zowel epoxy als polyurethaan gietvloeren zijn kwaliteitsvolle kunstharsvloeren. Op het eerste gezicht houdt u ze maar moeilijk uiteen. Beiden worden met de juiste voorbereiding over uw bestaande ondergrond gegoten of over de chape van uw nieuwbouw. Het resultaat is een naadloze vloerafwerking die bestaat uit verschillende lagen. De voornaamste verschillen zitten in de hardheid en de unieke eigenschappen van beide kunstharsen.

Epoxy gietvloer: superstevig en zuurbestendig

Op zoek naar een stevige gietvloer die wel tegen een stootje kan? Dan is de epoxy gietvloer iets voor u! Deze harde gietvloer is superstevig en perfect bestand tegen zuren en oliën. Wilt u graag teksten of uw bedrijfslogo verwerken in uw gietvloer? De afwerkingsmogelijkheden van de epoxyvloer zijn eindeloos.

Voor- en nadelen van de epoxyvloer

Voordelen epoxy

 • Stootvast en chemisch resistent
 • Talloze afwerkingsmogelijkheden
 • Verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren
 • Hygiënisch en onderhoudsvrij

Nadelen epoxy

 • Harder wandeloppervlak
 • Geen scheuroverbruggende eigenschappen
 • Minder geluiddempend

Polyurethaan gietvloer: comfortabel en zacht

Op zoek naar een comfortabele en strakke gietvloer die warm aanvoelt? Onze pu gietvloer is enorm elastisch. Dat maakt deze moderne gietvloer niet alleen aangenaam, maar beperkt ook de kans op scheuren. Wij plaatsen polyurethaan ook verticaal. Zo zijn niet alleen uw vloeren, maar ook uw muurwanden voorzien van een prachtige pu coating.

Voor- en nadelen van de pu gietvloer

Voordelen pu gietvloer

 • Aangenaam loopoppervlak
 • Moderne en luxueuze uitstraling
 • Scheuroverbruggende eigenschappen
 • Geluiddempend
 • Hypoallergeen
 • Combineerbaar met vloerverwarming

Nadelen pu gietvloery

 • Niet bestand tegen industriële belastingen en/of zware puntbelastingen

Waarom kiezen voor een epoxyvloer?

Bent u op zoek naar een gietvloer waar u hard op mag werken? Epoxyvloeren zijn superstevig en dragen moeiteloos de zwaarste machines en bedrijfsvoertuigen. Ze zijn bovendien perfect bestand tegen chemische vloeistoffen. Daarom is deze vloerafwerking de populaire keuze in commerciële en industriële werkruimtes. Naast de Epoxy gietvloer wordt voor industriële doeleinden ook vaak gekozen voor een sneldrogende PMMA gietvloer.

Waarom kiezen voor een pu vloer?

Bent u op zoek naar een comfortabele, moderne vloeroplossing voor uw keuken, badkamer of woonkamer? Een polyurethaanvloer is superzacht en voelt lekker warm aan de voeten. Bovendien is deze gietvloer perfect combineerbaar met vloerverwarming. Een pu gietvloer is de perfecte keuze voor privéwoningen en geeft uw interieur een stijlvolle, moderne uitstraling.

Twijfelt u nog steeds? Bezoek onze showroom en laat u inspireren!

Weet u nog steeds niet goed welke gietvloer u verkiest? Bezoek onze showroom in hartje Wijnegem en laat u inspireren. In onze toonzaal krijgt u een correct en realistisch beeld van beide gietvloeren. Wij staan u met raad en daad bij en matchen u met de gietvloer die perfect past bij uw persoonlijke wensen en te renoveren nieuwbouw.

Laat u inspireren door onze pu vloeren en epoxyvloeren:

Of het nu een epoxy of pu gietvloer wordt,
bij Floorcouture bent u aan het juiste adres!
Bel +32 (0)3 311 86 43 of mail ons en krijg uw gratis offerte: