Floorcouture transformeert kantoren Vlaams Artsensyndicaat met troffelvloer en PU gietvloeren

troffelvloer, PU gietvloer Vlaams Artsensyndicaat Grand Yard Antwerpen

Meewerken aan art-decowoonproject in de zuidrand van Antwerpen

Het gebeurt niet elke dag dat we de kans krijgen om mee te werken aan een architecturaal juweeltje zoals ‘Grand Yard’. Dit voormalige kantoorgebouw (Berchem) is omgebouwd tot een iconisch art-deco woonproject aan de zuidrand van Antwerpen: een perfecte blend van historische charme en modern design … En daar heeft het Vlaams Artsensyndicaat zijn nieuwe kantoren gevestigd. Floorcouture plaatste onder meer een troffelvloer en enkele PU gietvloeren en zorgde voor wandafwerkingen in mortex.

Mooie samenwerking met interieurstudio Interior Blonde en aannemer Confistruct

De realisatie van dit project was het resultaat van een succesvolle samenwerking met Interior Blonde en Confistruct. Interior Blonde is een trendy interieurstudio voor particulieren en professionele klanten. Confistruct heeft zich als ervaren bouwpromotor en aannemer gespecialiseerd in kantoren, residentiële projecten en commerciële ruimtes. Het werd een mooie samenwerking die intussen ook al tot andere projecten heeft geleid en waarvan er ook nog enkele op stapel staan de komende maanden.

Troffelvloeren: robuust en esthetisch

In de kantoren van het Vlaams Artsensyndicaat hebben we gekozen voor een epoxy mortelvloer, ook bekend als troffelvloer. Deze vloeren zijn robuust en slijtvast, met een speels terrazzo-effect dankzij de toegevoegde steengranulaten. De kwartsgranulaten en grovere granulaten creëren een levndig gespikkeld effect en maskeren tegelijkertijd vuil. En tegelijk maken ze de vloer ook heel onderhoudsvriendelijk.

De matte polyurethaan toplaag die we er als laatste laag over plaatsen zorgt voor extra bescherming en geeft de vloer een esthetische meerwaarde.

PU Gietvloeren: modern en tijdloos

In de keuken hebben we dan weer een PU-gietvloer met betonflame effect geplaatst. Dat is een gietvloertechniek waarbij we 2 kleuren door elkaar gieten om zo een gewolkt effect te krijgen.  Dat zorgt voor een meer levendige, natuurlijke look in vergelijking met een 1-kleurige strakkere gietvloer. De zandkleur van deze PU-gietvloer creëert hier de illusie van lopen op nat zand. De vloer draagt zo bij aan de moderne, tijdloze esthetiek van deze ruimte.

Mortex: natuurlijk en veelzijdig

Om een al net zo natuurlijke look te creëren voor enkele meubels en wanden, hebben we er mortex op aangebracht. Dit mineraal mengsel van micro-mortel en natuurlijke kalk heeft een zeer natuurlijke uitstraling en past perfect in zowel moderne als klassieke interieurs.

Appartementen in Grand Yard

Naast het werk in de kantoren van het Vlaams Artsensyndicaat, hebben we ook onze expertise ingezet in enkele appartementen van Grand Yard. Hier hebben we strakke PU gietvloeren geïnstalleerd. Zo sluiten de vloeren naadloos aan bij het moderne design van de appartementen.

Badkamer met mortex

In een badkamer in een van de appartementen hebben we mortex aangebracht op de wanden en de vloer. Dat maakt alles perfect waterdicht is en dus ideaal voor natte ruimtes. Het resultaat is een stijlvolle, duurzame badkamer die heel goed past bij de rest van het appartement.

Toekomstige projecten

Bij Floorcouture zijn we gepassioneerd over wat we doen. We streven ernaar om elke klant tevreden te stellen met onze gietvloeren en wand- en meubelbekledingen. En we zijn trots op het vakmanschap dat we in elk project laten zien. De succesvolle samenwerking met Interior Blonde en Confistruct heeft al geleid tot andere projecten en we kijken uit naar nog meer samenwerkingen in de toekomst. Bent u ook geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking? U bent van harte welkom voor een babbel!

Sfeer in een ruimte veranderen met onze vloeren

De transformatie van Grand Yard en de kantoren van het Vlaams Artsensyndicaat is een perfect voorbeeld van hoe onze gietvloeren en troffelvloeren de sfeer in een ruimte kunnen transformeren. Met onze jarenlange ervaring en passie voor ons vak, zijn wij uw ideale partner voor uw volgende vloerproject.

foto’s: Peter Van Steenwinkel Photography

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: