Project in de kijker: Steentapijt en troffelvloer in groepspraktijk ‘Sterk’ in Schoten

steentapijt en troffelvloer in kinepraktijk ‘Sterk’ in Schoten

Kinesistenpraktijk in stevig verbouwd pand

Waaw! Dat is het woord dat veel patiënten in de mond nemen als ze voor het eerst langskomen op de praktijk ‘Sterk’ in Schoten. ‘Sterk’ is een groepspraktijk van enkele kinesisten. Gehuisvest in een stevig verbouwd pand en helemaal tot in de puntjes afgewerkt. Bij ‘Sterk’ willen ze mensen terug helemaal fit en gezond maken en zijn ze van mening dat een inspirerende omgeving de genezing van de patiënten enkel ten goede komt.

Gietvloeren in heel wat praktijken en winkels

In heel wat praktijken en winkels plaatsen we vandaag de dag gietvloeren en heel dikwijls PU-gietvloeren. Deze gietvloeren zijn daar ook uitermate voor geschikt. Ze hebben een heel strakke, hedendaagse look & feel en met een extra beschermende toplaag is zo’n pu gietvloer ook heel goed bestand tegen de vele schoenen die erover lopen.

Natuurlijke ogend steentapijt

Maar bij ‘Sterk’ wilden ze iets anders. Iets met een andere uitstraling, een natuurlijk ogende vloer die mooi aansloot bij de houten balie, de strakke witte muren en de klinische setting. De oplossing? Een steentapijt!

Ze kozen voor een heel natuurlijk ogend steentapijt. In een heel natuurlijke uitvoering: de pure kwartskorrel zonder enige kleurtoevoeging zorgt voor een heel naturel, rustgevend effect. In combinatie met het houtwerk van de balie, de houten wanden, roomdividers, kasten en inkombalie vormt dit steentapijt een harmonieus geheel.

Wat is een steentapijt?

Wat is dat nu eigenlijk, zo’n steentapijt? Een steentapijt is een mengsel van natuurlijke kwartskorrels en epoxy kunsthars. De combinatie zorgt voor een heel stevige, duurzame vloer. En anders dan u misschien verwacht, is deze vloer helemaal niet dik: amper 6 mm. Dat maakt hem bijzonder geschikt voor renovaties. Het is ook een vloer die perfect combineerbaar is met vloerverwarming. Ook hier, bij ‘Sterk’, is er voor vloerverwarming gekozen.

Natuurlijke kleur van kwartskorrels

De kinesisten van praktijk ‘Sterk’ kozen voor de natuurlijke kleur van de kwartskorrels, maar dit steentapijt zijn in zo goed als alle RAL-kleuren beschikbaar. We voegen dan kleurstoffen toe. De kinesisten van Sterk verkozen een redelijk grote korrel, maar evengoed kunt u voor een heel fijne versie kiezen. Zo krijgt het steentapijt een zo goed als egaal uitzicht. De mogelijkheden zijn quasi oneindig.

Uitzetvoeg in opvallend zwart

Net zoals een gietvloer is een steentapijt ook enorm sterk. En naadloos! Op de uitzetvoeg of de dilatatievoeg na. Deze dilatatievoegen hernemen we in ons steentapijt om barsten te vermijden. We plaatsen daarom een speciaal uitzettingsprofiel waarlangs we aan beiden kanten het steentapijt tegenaan smeren. Zo hernemen we de uitzetvoeg op een heel esthetische manier.

Hier kozen we voor een opvallende uitzetvoeg in het zwart. Die kleur matcht mooi met de zwarte kwartskorrels in het steentapijt en de zwarte robuuste stalen poutrels en steunbalken in onder meer de sportruimte.

Een bijkomend voordeel van zo’n steentapijt: het is antiallergisch. Als u kiest voor een variant zonder poriënvuller, houdt het steentapijt het stof als het ware vast. Het dwarrelt – zoals bij een gewone vloer of gietvloer – niet in het rond. Met een simpele stofzuigbeurt verdwijnt al het stof heel gemakkelijk. Een steentapijt met open structuur is dus ideaal voor mensen met huisstofmijtallergie, longproblemen, aandoeningen zoals astma, …

Picobello in geen tijd

Bovendien is dit steentapijt ook heel makkelijk in onderhoud. Even stofzuigen en de vloer is terug picobello. Nog een groot voordeel: door zijn korrelstructuur zie je er geen vuil op.

Donkergrijze troffelvloer met uitgeronde hoekplinten

In de sanitaire ruimtes van deze kinépraktijk ligt dan weer een donkergrijze troffelvloer. Ook een heel stevige, duurzame en makkelijk te onderhouden vloer. En volledig waterdicht! Zo’n kwartsmortelvloer wordt met – zoals de naam zelf zegt – een troffel uitgesmeerd. Qua uitzicht lijkt deze – nog een andere benaming – kwartsmortelvloer op een granieten vloer. Groot voordeel: de plinten hebben we in een beweging mee geplaatst. In de hoeken zijn die plintjes uitgerond. Heel hygiënisch en super in onderhoudsgemak!

Douchewanden in betonstuc

De douchewanden in de praktijk hebben we bekleed met Micro Cemento of ook wel beton ciré of betonstuc genoemd. Deze bekleding is gemaakt van cement en hars, is van nature waterdicht en enorm sterk. En kijk zeker eens hoe mooi ze aansluiten op de douchebak. Groot pluspunt: je kan dit materiaal heel makkelijk over bestaande vloeren en wandtegels plaatsen. Ideaal dus voor verbouwingen!

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: