Oud bruggebouw pakt uit met geluiddempende gemarmerde gietvloer

gemarmerde en geluiddempende pu gietvloer showroom Dokwest 29

Bijzondere gietvloer in een bijzonder gebouw

Een tijdje geleden goten we een bijzondere gietvloer in een al even bijzonder gebouw. Op het eilandje in Antwerpen, vlak naast het Willemdok, openden 5 bedrijven – allemaal gespecialiseerd in esthetische akoestiek – een gezamenlijke showroom. En ze voorzagen ook enkele ontmoetingsruimtes voor ondernemingen en organisaties uit de buurt.

Geluiddempende gietvloer

Als je zelf producten en diensten aanbiedt in de esthetische akoestiek, dan ga je uiteraard op zoek naar een vloer die akoestisch hoogkwalitatief is. Die oplossing vonden ze bij Floorcouture. Doorheen alle ruimtes plaatsten we een geluiddempende gietvloer.

Gemarmerde authentieke look

De gietvloer moest niet alleen akoestisch kwalitatief zijn. De showroom en de ontmoetingsruimtes zijn in een oud bruggebouw gevestigd. Dat gebouw heeft nog heel wat authentieke elementen en de gietvloer moest mee bijdragen aan het behoud van die eigenheid. Daarom kozen we samen met de klant voor een gemarmerde gietvloer die authentiek lijkt, maar ook een hedendaagse uitstraling heeft.

Ideaal materiaal voor een akoestische showroom

Deze gietvloer heeft met zijn grijstinten tegelijk ook een betonlook gekregen. Met gemarmerde details. Dit is ook een heel comfortabele gietvloer met dempende eigenschappen. En dus ideaal materiaal voor een akoestische showroom.

Unieke ontwerpen

Iedere gemarmerde gietvloer ziet er anders uit en is volledig uniek. Op een haast kunstzinnige manier brengen we verschillende patronen in de vloer aan. Dat maakt de mogelijkheden zo goed als oneindig. We kunnen op die manier uw gietvloeren unieke ontwerpen geven.

Monokleurig en meerkleurig

Monokleurige gietvloeren zijn de standaardtoepassing., maar ook meerkleurige vloeren zijn mogelijk. Zelfs artistieke ontwerpen met verschillende kleuren kunnen we in zo’n gietvloer verwerken. De polyurethaan die we hiervoor gebruiken komt van onze leverancier Sika®, een Zwitserse koploper in de productie van gespecialiseerde chemische toepassingen voor de bouwsector.

Artistieke vrijheid

Sika® heeft naar eigen zeggen deze ComfortFloor® Marble FX serie ontworpen om tegemoet te komen aan een creatieve vraag en om interieurontwerpers, architecten en eigenaren echte artistieke vrijheid te geven in het ontwerpen van vloeren.

Kunstwerk dat accordeert met het interieur en de sfeer van de plek

Op deze manier wordt een gietvloer een kunstwerk dat accordeert met het interieur en de sfeer van een plek. Uiteindelijk werd dit voor ons een totaalproject want onze zusteronderneming MVS Decor zorgde voor de decoratieve afwerking op de muren: crustal.

Crustal is een minerale verftechniek ontwikkeld door het Belgische familiebedrijf Stoopen & Meeûs, gespecialiseerd in pigmenten, kleurstoffen en minerale verven. Met deze speciale techniek heeft MVS Decor de muren structuur en karakter gegeven.

Klassiek en strak

Een bijzonder karakter dat perfect aansluit bij de al even bijzondere uitstraling van onze gemarmerde gietvloer. Deze vloer is trouwens in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. En met zijn speciale look is deze gietvloer een eyecatcher in zowel klassieke als moderne, strakke interieurs.

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: