Bijzonder renovatieproject met Floorcouture, Phenix Total Interior, STRAK Spanplafonds en MVS Decor!

totaalrenovatie Floorcouture Phenix Total Interior MVS Decor Strak Spanplafonds

Knap staaltje samenwerking van onze zusterbedrijven

Herinnert u zich deze foto? In april stelden we dit prestigieus renovatieproject al even kort voor op onze socials. Toen waren we met Floorcouture net aan de gietvloeren begonnen. Intussen is er heel wat meer gebeurd en is dit knappe staaltje van samenwerking tussen al onze zusterbedrijven –MVS Decor, Phenix Total Interior en STRAK Spanplafonds – helemaal af.

Inspiratie voor uw eigen project

In de komende nieuwsbrieven willen we jullie graag tonen welke partij wat gedaan heeft tijdens deze renovatie en wat er allemaal kwam bij kijken. We willen u hiermee inspireren en laten zien hoe Floorcouture samen met haar zusterbedrijven een oude woning omtovert in een bijzonder stijlvolle gerenoveerde villa met het moderne wooncomfort van een nieuw huis. En met nog heel wat surplussen: een authentieke sfeer, een origineel concept en een zorgeloos verloop van de werken.

Vruchtbare samenwerking van onze zusterbedrijven

Een oudere woning (van de jaren ’70) met al even oude inrichting: dat vraagt om een stevige renovatie, wil je hier comfortabel, energiezuinig en aangenaam wonen. Dit bleek een unieke kans te zijn om volop in te zetten op een vruchtbare samenwerking van onze zusterbedrijven. Wat hebben ze elk gedaan?

Afbraak en opbouw met Phenix Total Interior

Met Phenix Total Interior hebben we ons helemaal toegelegd op de afbraak van alle oude materialen… tot we een ruwbouw overhielden. En wat je afbreekt, moet je natuurlijk ook terug opbouwen… En daar is Phenix sterk in. Samen met zorgvuldig uitgekozen partijen – en vooral aannemers met wie we al heel wat jaren samenwerken – zijn we vol enthousiasme aan de opbouw begonnen. Zo hebben we onder meer veel open ruimtes gecreëerd tussen de voormalige leefruimte, keuken en eetkamer. Een heuse tuinkamer maakt de leefruimte nog ruimer en zorgt ook voor extra lichtinval.

Energiebesparend wonen met nieuwe technieken

Ook nieuwe technieken zoals vloerverwarming en domotica deden hun intrede. En er werd voor extra isolatie gezorgd van het dak en de zolder. Kwestie van net zo energiebesparend te kunnen wonen als in een nieuwbouw.

Eigentijdse japandi look met gietvloeren, spanplafond en schildertechnieken

In de afwerkingsfase kwamen Floorcouture, MVS Decor en STRAK Spanplafonds natuurlijk op de proppen. In de hele woning heeft Floorcouture gietvloeren gegoten, wat de woning rust en uniformiteit geeft. De bedoeling was om een eigentijdse japandi look te creëren. Daar dragen de gietvloeren in aardse tinten zeker toe bij.

Een spanplafond mocht ook niet ontbreken. We kozen voor een akoestisch spanplafond over heel de benedenverdieping. Zachte geluiden en warme tonen zorgen mee voor meer woon- en leefcomfort.

Bijzondere schildertechnieken en behang

Uiteraard heeft de ploeg van MVS Decor ook flink bijgedragen in dit renovatieproject. Met onder meer enkele bijzondere schildertechnieken en al even bijzonder behang.

Laat u in onze volgende nieuwsbrieven inspireren

In de komende nieuwsbrieven laten we u, zoals beloofd, alles in detail zien. Zo kan u vanaf de eerste rij de totale transformatie van deze woning meemaken. En kunt u zich laten inspireren voor uw eigen project.

Al zo benieuwd naar het fantastische eindresultaat? Kom dan zelf een kijkje nemen!

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: