Beton ciré gietvloer zorgt voor harmonieus geheel in renovatieproject

renovatie Waasmunster beton ciré gietvloer

Is een gietvloer geschikt voor renovatie?

Wij krijgen steevast heel regelmatig de vraag: is een gietvloer wel geschikt voor een renovatie? En daar antwoorden we steevast op: ‘Ja, absoluut!’ Dat is zeker een van de grootste voordelen van een gietvloer: dat je er makkelijk mee aan de slag kan bij een vergaande renovatie waarbij oude vloeren niet meer voldoen.

Dit project in samenwerking met JOE Design Studio is daar een prachtig voorbeeld van. Een gezinswoning van 40 jaar oud werd omgebouwd en gerenoveerd tot een hedendaagse, ruime villa. De woning werd niet alleen flink opgesmukt, ze werd ook uitgebreid en aan hedendaagse normen en noden aangepast.

Sober en puur interieur

De bouwvrouw – nog steeds dezelfde eigenares van 40 jaar geleden – koos samen met interieurarchitect Jody Eeckhout voor een rustig, sober en puur interieur. De keuken is het hart van het huis en oogt warm en uitnodigend dankzij de samengestelde eik die werd bijgekleurd en zo een ruwere, donkerdere look kreeg. Datzelfde materiaal werd ook in de andere meubels in de leefruimte en de badkamer gebruikt.

Oud en nieuw vloeien in elkaar over

Het bleef niet bij renoveren alleen. Er werd ook een polyvalente ruimte bijgebouwd omdat het gezin van weleer intussen flink uitgebreid is met de partners van de kinderen en de kleinkinderen. De nood aan ruimte was groot en hier zorgde interieurarchitect Joy samen met zijn zus, architect-ingenieur Joële Eeckhout, ervoor dat oud en nieuw onzichtbaar in elkaar overvloeiden.

Rust en eenheid

In de hele filosofie van deze renovatie met aanbouw komen enkele belangrijke sleutelwoorden steeds weer naar boven: rust, eenheid, soberheid, kracht en natuurlijkheid. Deze filosofie uit zich ook in de beperkte materiaalkeuze. Minder materialen zorgen voor een serener en rustbrengend interieur.

Naadloze verbinding van alle ruimtes

En daar speelt onze beton ciré gietvloer ook op in. We plaatsten de vloer doorheen de hele woning. Niet alleen zorgt de gietvloer zo voor sereniteit: hij verbindt ook alle ruimtes naadloos met elkaar. Alles vloeit zo harmonieus in elkaar over. Deze gietvloer werd over de bestaande tegelvloer heen geplaatst en tegelijk ook doorgegoten in de nieuwe aanbouw. Resultaat? Een geslaagd geheel van nieuw en oud dat zo een tijdloos geheel vormt.

Vloeistofdicht en duurzaam

Het wat wolkerige effect van de beton ciré gietvloer doet hem lijken op een echte betonvloer. Een betonvloer heeft 8 à 10 cm dikte nodig, bij een gietvloer is dat heel wat minder (5 à 6mm is voldoende). Vandaar ook dat deze beton ciré gietvloer geschikt is voor renovatie. Bij een echte betonvloer is dat meestal niet het gevoel. Deze gietvloer is ook vloeistofdicht, bijzonder krasvast, te combineren met vloerverwarming en bijzonder duurzaam.

Veel beloop

Omdat het gezin regelmatig samenkomt en de kleinkinderen graag samenspelen, was er een stevige vloer nodig die al dat beloop moeiteloos aankon. Een reden te meer waarom de bouwvrouw samen met haar interieurarchitect bewust kozen voor deze beton ciré gietvloer.

Een gietvloer in je nieuwbouw of renovatieproject? Laat ons afspreken!

Wil jij ook een gietvloer in je nieuwbouw of renovatieproject? We bekijken graag met jou alle mogelijkheden. Maak een afspraak in onze showroom vlak bij Antwerpen en we bespreken wat mogelijk is. Heel graag tot binnenkort!

 Foto’s: Art of Living®
Architect: JOE Design Studio

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: