De make-over van een unieke loft in Antwerpen: een verhaal van knappe gietvloeren en verfijnd schilderwerk

renovatie loft Antwerpen - gietvloeren en kalkverf

Vernieuwing van een bestaande gietvloer

Er lag al een gietvloer in de loft. De bestaande gietvloer hebben we vernieuwd met twee gloednieuwe polyurethaan eindlagen. En we hebben ze perfect afgewerkt met een ‘orange peel’ toplaag voor een hogere slijtvastheid.

Nieuwe kleur die lichtinval maximaliseert

De eigenaars kozen voor een nieuwe kleur: platinagrijs. Deze kleur past perfect bij de industriële esthetiek van de loft, terwijl ze ook de natuurlijke lichtinval maximaliseert die via de grote ramen binnenkomt.

Aandacht voor detail

De gietvloer is afgewerkt met aluminium plinten die we heel fijn hebben afgekit en geschilderd in de kleur van de muren. Deze plinten geven een naadloze overgang van de vloer naar de muur. Wat perfect bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel van de loft.

Een loft-wide project

De gietvloer is doorheen de hele loft geplaatst: een indrukwekkende 340 m². Ons team heeft ervoor gezorgd dat elke vierkante meter foutloos werd uitgevoerd, met aandacht voor de detail en vakmanschap.

MVS Decor ingeschakeld voor de schilderwerken

Omdat de samenwerking zo goed verliep, hebben de eigenaars ook een beroep gedaan op ons zusterbedrijf MVS Decor voor de schilderwerken. MVS Decor heeft de complete loft in neutraal wit geschilderd, met uitzondering van de keuken en eetruimte.

Een speciale toets met kalkverf

In de keuken en eetruimte is gekozen voor kalkverf in een warme crèmekleur. Deze verf is met een wolkerig effect aangebracht. Wat een unieke textuur en diepte geeft aan de muren. De in kalkverf geschilderde muren aan het werkblad hebben we voorzien van een extra laag matte vernis om zo de muren te beschermen tegen vlekken.

Het eindresultaat: een ware transformatie

Het resultaat van deze renovatie is een prachtige, moderne loft die zowel tijdloos als stijlvol is. De combinatie van de gerenoveerde gietvloeren en het professionele schilderwerk maakt van deze ruimte iets unieks. Dankzij de expertise van Floorcouture en MVS Decor heeft deze loft in Antwerpen een ware transformatie ondergaan.

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: