Renovatie van appartement of woning? Dan is een gietvloer vaak ideaal!

renovatie appartementsblok met gietvloer

Gietvloer? De ideale vloer voor de renovatie van dit appartementencomplex

Het is niet allemaal nieuwbouw die de klok slaat. Er wordt ook veel gerenoveerd. En laat gietvloer daar nu een ideale vloer voor zijn. In dit appartementencomplex renoveerden we samen met zusterbedrijf MVS Decor de gemeenschappelijke delen en enkele appartementen en lofts.

Gietvloer met verstevigende toplaag in inkomhal

In de inkomhal plaatsten we over de bestaande vloer heen een heel stevige PU vloer. Afgewerkt met een extra verstevigende orange peel toplaag. Deze PU – voluit polyurethaan vloer – is heel flexibel en daarom ideaal om over een bestaande vloer te gieten. Voorwaarde is altijd wel dat de ondergrond stabiel is. Het feit dat je de bestaande vloer al niet moet uitbreken, bespaart tijd en geld.

PU-gietvloer: goed bestand tegen beloop en intensief gebruik

In zo’n hal is er heel wat beloop. En daar kan deze PU gietvloer heel goed tegen. Hij is ook makkelijk te onderhouden. En ziet er ook na jaren intensief gebruik nog altijd prima uit. Nog een voordeel: als het na tientallen jaren intensief gebruik toch tijd is voor een nieuwe vloer, dan kunt u deze vloer laten renoveren. Met een nieuwe kleur en een nieuwe toplaag ziet deze gietvloer er terug als nieuw uit.

Extra strak uitzicht

Ook de lofts kregen een PU gietvloer. In een privéwoning hoef je niet altijd voor die extra verstevigende laag te kiezen. Daar is een peach peel laag dikwijls een esthetisch strakkere keuze. Want deze laag zorgt voor een nog strakkere, modernere uitstraling. Heerlijk zacht om op rond te lopen en ook heel geschikt om te combineren met vloerverwarming. De perfecte keuze als u modern wil renoveren of een strakke nieuwbouw voor ogen heeft.

Betonnen trap bekleed met epoxy coating

De betonnen trap tussen de verschillende etages hebben we ook gerenoveerd en bekleed met een epoxy coating. Het maakt de betonnen trappen heel wat aangenamer om op te lopen. Deze epoxy laag is tegelijk oersterk, vloeistofdicht en slijtvast. Met zijn lichtgrijze kleur blijft de betonlook van de trap ook behouden. En met die expoxy coating laag is deze trap ook weer heel makkelijk om schoon te maken en te onderhouden.

Afwasbare lakverf in de traphal

De rest van de renovatie werd uitgevoerd door het heel bekwaam team van MVS Decor. Zo namen ook zij de inkomhal en traphal onder handen. Alles werd in een witte kleur geverfd. Toch wel gedurfd voor een inkom en traphal waar veel passage is. En het risico op snel vuil worden heel reëel is. Hoe hebben ze dit opgelost? Met een afwasbare lakverf die ze er in 3 lagen opgezet hebben. Zo kunnen deze muren echt wel tegen een stootje. En vlekken? Die haal je er zo weer af met wat water en zeep.

Ook in de appartementen werden de muren in het fris wit gezet. Dit appartementsgebouw is al enkele tientallen jaren oud en dus waren de muren hier en daar beschadigd. Dat hebben we eerst hersteld en opnieuw bepleisterd. Zo waren de muren weer effen en klaar om er een nieuwe laag verf op te zetten.

Vakmanschap maakt het plaatje compleet

Een goede voorbereiding is half het werk, volgens onze collega’s van MVS Decor. Dat maakt dat je muren perfect egaal kunt verven. En natuurlijk is de kwaliteit van de verf ook belangrijk: MVS Decor gebruikt enkel professionele, kwalitatieve verven van merken zoals Sikkens en Boss. Het vakmanschap van de schilders van MVS Decor maakt het plaatje compleet.

Zorg en kwaliteit

Zorg, kwaliteit en perfectie tot in de kleinste hoekjes, dat zijn onze belangrijkste doelstellingen. Bij Floorcouture werken we altijd met het beste resultaat voor ogen. Die perfectie maakt het team van MVS Decor dan weer waar door minstens 3 verflagen te schilderen. Dat zorgt ervoor dat de verflagen goed aan elkaar hechten en veel beter bestand zijn tegen de tand des tijds!

Maak een afspraak in onze showroom in Wijnegem bij Antwerpen

Onze verschillende gietvloeren, schildertechnieken van MVS Decor en de spanplafonds van zusterbedrijf STRAK zelf zien en ervaren? Kom langs in onze showroom in Wijnegem. We geven u graag uitleg en advies voor uw eigen project. Maak een afspraak en we maken alle tijd voor u!

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: