Project in de kijker: grave gietvloer in Grobbendonk

De Floorcouture® gietvloer: ook voor uw privéwoning

witte PU gietvloer betonwoning nieuwbouw GrobbendonkBij Floorcouture® hebben we tonnen ervaring wat betreft gietvloeren voor industrie, bedrijven en kantoren. En we plaatsen ook heel wat kunstharsvloeren in privéwoningen, in nieuwbouw en bij renovatie. Met trots stellen we u een recent project voor in een privéwoning. Het oogstrelende resultaat van een vruchtbare samenwerking met architecte Valerie Willems en specialist in prefab betonbouw Concrete House.

Kunstharsvloer van kelder tot zolder

Ook voor een privéwoning is een kunstharsvloer de perfecte vloer van kelder tot zolder en alles er tussenin. Omdat we een gietvloer kunnen afstemmen op de betreffende ruimte of woonsfeer is een gietvloer zo geschikt om uw complete woning mee af te werken.

Strakke, moderne architectuur

Dit project in Grobbendonk werd bedacht en uitgetekend door architecte Valerie Willems van V2V. En gerealiseerd door Concrete House, specialist in prefab betonbouw. Het resultaat mag gezien worden: strakke, moderne architectuur met mooie rechte lijnen en grote, lichte ruimtes.

Knowhow en zorgvuldigheid

Voor Floorcouture® betekende dit ontwerp wel een uitdaging. De betonwanden binnenin zijn quasi afgewerkt als wij beginnen met het gieten van onze vloeren. Gietvloer start als een vloeibaar product en het vraagt heel wat knowhow en zorgvuldigheid om de wanden niet te besmeuren.

En het is vooral een kunst om voor een heel strakke afwerking te zorgen tussen vloer en afgewerkte wand waartegen we geen plint plaatsen. Geen probleem voor ons team. We zijn helemaal thuis in ons vak en weten hoe we zo’n moeilijke plaatsing tot een geslaagd resultaat omvormen.

PU gietvloer: zalig zacht en volledig naadloos

In samenspraak met de bouwheer opteren we voor een zelfde soort gietvloer doorheen heel de woning (425m2): een polyurethaan (PU) gietvloer met een Orange Peal toplaag. Anders dan een expoxyvloer, is een PU gietvloer heel geschikt voor woningen.

Om enkele evidente redenen die eigen zijn aan het materiaal. Een PU gietvloer is zalig zacht om op rond te lopen. Tegelijk heeft deze gietvloer een heel moderne, strakke look en kan hij volledig naadloos afgewerkt worden. Ook om schoon te maken en te onderhouden, is een PU gietvloer een makkie.

Extra toplaag voor extra krasbestendigheid en slijtvastheid

Waarom een extra Orange Peal toplaag voor deze PU gietvloer? Omdat de vloer zo wint aan krasbestendigheid, slijtvastheid, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Deze toplaag bevelen we sterk aan voor zwaarbelaste leefruimtes of kantoren waar heel wat over- en weergeloop is. Of waar de vloer al eens uitgedaagd wordt door huisdieren met scherpe nageltjes, enthousiast spelende kinderen, bezoek over de vloer met vuile schoenen of naaldhakken.

Frisse, witte uitvoering van boven tot beneden

In deze knappe moderne nieuwbouw installeerden we onze befaamde PU gietvloer van kelder tot zolder. Overal in een frisse, witte uitvoering met uitzondering van de berging in de kelder: daar koos de bouwheer voor een donkergrijze versie om zo vuil en stof minder zichtbaar te maken. Ook in de kelder die dienst doet als kantoor en showroom voor de zaak van de eigenaar werd bewust gekozen voor de o zo makkelijke PU gietvloer.

Wanden in beton ciré: echte ambacht

In natte ruimtes is een PU gietvloer ideaal. Zo is in de badkamer ook de inloopdouche mee bekleed. Zelfs het inlegrooster van de douche is ineens mee opgegoten in polyurethaan. De wanden hebben we afgewerkt met beton cire, net zoals de ingewerkte nis in de douchewand.

Beton cire is een ambachtelijk product dat we volledig handmatig aanbrengen. De betonlook ervan contrasteert mooi met de strakke, cleane gietvloer en sluit mooi aan bij de andere betonwanden in de woning.

Waterdicht in de massa

Beton cire is naadloos en waterdicht in de massa. De wanden hebben we nog voorzien van een extra laag PU-vernis dat ervoor zorgt dat alle poriën compleet dicht zijn. Een onderliggende, scheuroverbruggende waterdichting vangt dan weer mogelijke bewegingen van het materiaal op.

Perfectie in de details en het ambacht

Het zijn die details waarmee Floorcouture® graag het verschil maakt. Samen met de uitzonderlijk verregaande service die we leveren. Zo hebben we ook de liftplaat van de lift mee afgewerkt in gietvloer. Perfectie zit hem nog altijd in de details en het ambacht. Bij Floorcouture maken we net daarin het verschil.

Een voorstel voor uw project?
We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: