Project in de kijker: gietvloeren en wandafwerking in moderne villa in Keerbergen

Floorcouture pu gietvloer moderne villa Keerbergen

Verslaafd aan de strakke schoonheid van gietvloeren

Deze prachtige nieuwbouwvilla in Keerbergen is een ontwerp van LSD Architecten ook uit Keerbergen. De LSD in hun naam staat trouwens voor Simply Addicted to Architecture, mocht u het zich afvragen. Verslaafd aan de strakke, simpele schoonheid van gietvloeren, dat zijn wij dan weer. En met die verslaving konden we ons in dit project helemaal uitleven.

PU gietvloeren in taai-elastische uitvoering

Ook onze totaalaanpak – en samenwerking met zusterbedrijf MVS Decor – kwam in deze hedendaagse woning helemaal tot zijn recht. Zo voorzagen we de hele woonst van naadloze PU gietvloeren in een taai-elastische uitvoering. Volkomen naadloos door de flexibiliteit van deze polyurethaan gietvloer en tegelijk heel hard. En dus sterk genoeg voor ruimtes zoals de berging en garage waar de belasting op de vloer een pak hoger ligt.

Orange peel toplaag voor extra bescherming en onderhoudsvriendelijkheid

Deze villa heeft op zich al grote ruimtes, maar die worden nog eens optisch vergroot door de strakke witte gietvloeren. Om de gietvloer sterk en resistent te maken werkten we hem af met onze intussen bekende orange peel laag.

Deze orange peel laag zorgt niet allen voor perfecte bescherming tegen rondrijdend en rondvliegend speelgoed, speelse hondjes, krolse katjes en schuivende meubels. De extra toplaag betekent ook extra gebruiksgemak want ze maakt de gietvloer op en top onderhoudsvriendelijk.

Gietvloer doorgetrokken in inloopdouche

Ook in de verschillende badkamers installeerden we een gietvloer die we doortrokken tot in de inloopdouches. Wat we ook steevast doen in zo’n inloopdouche is het afvoergootje mooi in de douchebodem verwerken. Zo is er enkel een fijn randje zichtbaar.

Mortex® als douchewand

Voor de wanden van de douches en rondom het bad kozen we in samenspraak met de bouwheer en de architecten voor minerale micromortel, een mengsel van cement en kalk. Ook wel bekend als mortex® van BEAL.

Dat natuurlijke materiaal brengen we handmatig met een spatel aan. Dat subtiele handwerk zorgt voor een prachtige, tactiele afwerking die speels contrasteert met de strakke gietvloer. Met drie eindlagen vernis maakten we de micromortel perfect waterdicht.

Mooi authentiek geheel

Verder werkten we de gietvloer perfect af met strakke witgelakte plintjes die mooi aansluiten op de muren. Die werden dan weer in de verf gezet door ons zusterbedrijf MVS Decor. Zo vormen de muren en de vloeren een mooi authentiek geheel. Een ander leuk detail zijn de vloermatten die perfect in hetzelfde vlak liggen als de gietvloeren omdat we een uitsparing daarvoor voorzagen toen we de vloer goten.

Kom langs in onze showroom

Ook zo’n prachtige gietvloer en waterdichte wandafwerking voor jouw nieuwbouw? Kom eens langs in onze toonzaal. We tonen je graag alle mogelijkheden. We zijn open voor u op afspraak. Zo kunnen we voldoende tijd uittrekken om uw project in detail te bekijken en u gedegen advies te geven.

foto’s copyright The Art of Living magazine, Yannick Milpas

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: