Project in de kijker: gietvloer en mortex in showroom Schoeffaerts Afwerking & Interieur

Gewaardeerde partner

showroom gietvloer epoxy mortelvloer Schoeffaerts Afwerking & InterieurWat is het bijzonder als je voor een heel gewaardeerde partner een mooie opdracht mag uitvoeren. Schoeffaerts Afwerking & Interieur is zo’n partner. We werken al jaren met hen samen en plaatsen gietvloer, mortex en betonstuc bij hun klanten. Het interieurbedrijf bestaat sinds 2000 en was zelf toe aan een nieuwe toonzaal. Zo kon Schoeffaerts voor hun eigen project onze vakkennis over gietvloeren en wandafwerkingen ten volle benutten.

Floorcouture voor de final touch

Het gloednieuwe gebouw met kantoren en toonzaal oogt heel modern, zelfs futuristisch door de grote glaspartijen en de verschillende in- en uitsprongen. Het opvallende en ongewone ontwerp is van de hand van Block Office Architecten en ontwerpbureau Plan-B. Uiteraard heeft Schoeffaerts als interieurspecialist de eigen expertise volop ingezet om hun toonzaal tot in de puntjes af te werken. En tegelijk deden ze voor de final touch ook een beroep op onze specialisaties.

Combinatie van expertises zorgt voor geslaagd geheel

Zo plaatsten wij de gietvloeren in de volledige toonzaal en werkten we enkele badkamerboxen af met een PU gietvloer en mortex. De combinatie van onze beide expertises zorgt voor een geslaagd geheel dat klanten probleemloos overtuigt van onze kennis en kunde.

Minutieus met de hand afgewerkt

Onze gietvloer laat de ruimtes tot hun recht komen door ze volledig open te trekken. Ruimte en functie vloeien letterlijk naadloos in elkaar over. Deze gietvloer is ook een stille getuige van ons doorgedreven ambacht. In de hoeken en aan de kanten hebben we alles minutieus afgewerkt met de hand.

Streling voor het oog

De naadloze PU gietvloer onderstreept de strakke belijning van het interieur en vormt samen met de verzonken raamprofielen, de gebogen traptreden en de schaduwvoegen een hypermodern concept. Een PU-vloer is niet alleen een streling voor het oog. Het is vooral ook een absoluut gemak om zo’n vloer te onderhouden. Heel makkelijk schoon te maken met wat water en een zachte allesreiniger of met een swiffer als u het liever droog houdt.

Beresterke toplaag voor kras- en slijtvastheid

Een PU gietvloer is ook heel makkelijk als nieuw te houden. In de inkom, de wandelgangen en de kantoren hebben we de witte vloer voorzien van een extra toplaag: onze befaamde orange peel. Deze beresterke toplaag is berucht omwille van zijn kras- en slijtvastheid. Deze vloer kan intensief beloop makkelijk aan en de kans dat uw vloer beschadigd raakt is bijzonder klein.

Nog gladder en strakker

In de badkamerbox kozen we dan weer voor een PU-vloer met peach peel toplaag. Ook heel sterk, maar net iets gladder en nog strakker. Ideaal voor een ruimte die minder intensief belopen wordt, zoals een badkamer. En de waterdichtheid van het materiaal maakt dat je het ook probleemloos kan toepassen op wanden, zelfs op die van je douche.

Mortex: techniek met hoog zengehalte

Nog een andere mogelijkheid voor uw vloeren en wanden? Mortex! Een techniek met een hoog zengehalte: gewolkte texturen, zanderige tinten en een heel natuurlijke en tijdloze look & feel. Mortex is een bijzonder dankbare stuctechniek die zich beroept op een milieuvriendelijk mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen.

Mortex: kwestie van ambacht

Mortex vraagt veel ambacht. We brengen het dikke mengsel volledig met de hand aan, wat maakt dat we eindeloos kunnen variëren met kleuren en texturen. Net zoals PU is ook mortex waterdicht in de massa. Deze techniek leent zich daarom uitstekend voor natte ruimtes, badkamers en keukens. De douche in deze toonzaal hebben we voorzien van drie PU-vernislagen die ervoor zorgen dat vlekvorming door vuil, water, olie,… quasi onmogelijk is.

Een voorstel voor uw project?
We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: