Project in de kijker: gietvloer zorgt voor authentieke sfeer bij ‘Wine & Spirits by De Kroon’

Drankenhandel De Kroon is al sinds 1908 een vaste waarde in Wijnegem. Het pand bevindt zich op enkele honderden meter van onze eigen showroom. We lopen er zelf ook graag binnen en buiten met een speciaalbier, een kwalitatieve wijn of een heerlijke sterke drank.

Renovatie met gietvloer

renovatie PU gietvloer met wolkeffect De Kroon Wine & Spirits WijnegemWijd en zijd was De Kroon al bekend als de bierspecialist van de Voorkempen. Recent hebben ze hun aanbod flink uitgebreid met kwalitatieve wijnen en sterke dranken. Hun pas geopend nieuw winkelgedeelte ‘Wine & Spirits – by De Kroon’ – pal naast de drive-in – luidt voor hen een nieuw hoofdstuk in. Wij stonden trots mee aan de wieg ervan en hebben in het gerenoveerde deel een gietvloer geplaatst.

Nieuwe chape voor ideale omstandigheden

Het oorspronkelijk gebouw was eerst het café van de familiebrouwerij. Later kwam er een restaurant in te huizen. En nu maakt het oude gerenoveerde pand terug deel uit van De Kroon. Op ons aanraden is de oude ondergrond van het pand eruit gehaald en is er  een compleet nieuwe chape geplaatst. Om zo de gietvloer in ideale omstandigheden te plaatsen.

Zachte overgang tussen oud en nieuw

Het nieuwe en het oude gedeelte lopen mooi in elkaar over. Het nieuwe deel heeft een wat  industriële look & feel die nog wordt benadrukt door de polybetonvloer die er ligt. De eigenaars wilden vooral een zachte, geleidelijke overgang tussen het oude en het nieuwe gedeelte. En kozen daarom voor een PU gietvloer met wolkeffect.

Gastvrije en warmhartige uitstraling

Dat wolkeffect sluit mooi aan bij het onegale uiterlijk van de polybetonvloer. Voor de PU gietvloer kozen de eigenaars een warme crèmige tint die de ruimte een gastvrije en warmhartige uitstraling geeft. Deze klassevolle gietvloer – met zijn luxueus uitzicht – sluit ook perfect aan bij de dranken die in deze ruimte gepresenteerd worden: de hoogkwalitatieve spirits en speciale gedistilleerde dranken.

Is een PU gietvloer een goed idee voor uw winkel of horecazaak?

Absoluut. Natuurlijk is er flink wat beloop in een winkel, café, restaurant, brasserie, …  En daar is onze PU gietvloer toch wel tegen bestand. Vooral als we die voorzien van een extra toplaag zoals dat ook het geval is met deze vloer bij Wine & Spirits. De orange peel laag – zoals we die graag poëtisch benoemen – kan tegen een flink stootje en maakt deze gietvloer nog sterker en duurzamer.

Gietvloer sluit aan bij de authentieke sfeer van het pand

Vaak wordt ook gedacht dat een gietvloer enkel kan in heel moderne panden. Dit is het voorbeeld bij uitstek om dat foute idee van de baan te helpen. De wolkige vloer vormt een mooi geheel met de oude muren die bewust behouden zijn. Met tal van historische foto’s duik je in een oogwenk de rijke geschiedenis van de bouwerij en het pand in. Zo creëert de Kroon een heel eigen authentieke en unieke sfeer die je in weinig drankenzaken terugvindt. Een bezoek meer dan waard. Gegarandeerd komt u met iets lekkers buiten en loopt u wat verder rechtstreeks de showroom van Floorcouture binnen. We zien u graag komen… en breng gerust uw fles mee die u net bij De Kroon gekocht hebt!

Geïnspireerd door onze PU gietvloer met wolkeffect in de De Kroon in Wijnegem?
We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: