De Floorcouture PU gietvloer: de ideale vloer voor dierenartsenpraktijk Hulsterheide in Tessenderlo

Grondige verbouwing van een dierenartsenpraktijk

Een professioneel project dat we graag aan u voorstellen. Deze dierenartsenpraktijk lijkt wel een nieuwbouw, maar het gaat om een grondige verbouwing van een bestaand industriegebouw. De architect en vooral de bouwheer gingen voor een slim en efficiënt ontwerp en maakte er een grote praktijk van met twee verdiepingen. Er zijn verschillende consultatieruimtes en zelfs een gespecialiseerd operatiekwartier. Het geheel oogt modern en door de grote raampartij aan de voorkant bijzonder licht en aangenaam.

Vloer bestendig voor vocht, chemische stoffen, veel beloop, krassen,…

In een dierenartsenpraktijk komen dagelijks veel mensen… en dieren over de vloer. Honden en katten zijn de voornaamste bezoekers. Zij hebben vaak wel vuile pootjes en scherpe nageltjes die een vloer ernstig kunnen beschadigen. En jonge honden en katten zijn soms nog niet helemaal zindelijk. Dus er kan wel eens een ongelukje gebeuren. En zowel in de praktijkruimtes als de operatiekwartieren komt er ook wel eens een spat bloed op de grond terecht. En iemand kan al wel eens morsen met een chemische stof of geneesmiddel. De vereisten voor de vloer zijn navenant.

PU-gietvloer met orange peel toplaag

Floorcouture is met de ideale oplossing gekomen voor deze uitdagingen: een PU-vloer met een orange peel toplaag. Een polyurethaan gietvloer heeft van zichzelf al tal van kenmerken en eigenschappen die professioneel gebruik in een dierenartsenpraktijk bevorderen. Denkt u maar aan deze eigenschappen:

  • onderhoudsvriendelijk
  • vloeistofdicht
  • geluidsdempend
  • zeer krasbestendig
  • naadloos en scheuroverbruggend
  • kleurrijk

Zuurbestendig, onderhoudsvriendelijk en krasbestendig

Omdat zo’n PU-gietvloer in een dierenartsenpraktijk heel intensief gebruikt wordt, hebben we deze gietvloer nog sterker gemaakt met onze orange peel toplaag. Deze toplaag maakt deze polyurethaan gietvloer nog sterker en krasbestendiger. En zorgt er ook voor dat deze gietvloer heel goed bestand is tegen zuren. Een must als je veel puppies en kittens over de vloer krijgt. Dat deze gietvloer onderhoudsvriendelijk is, spreekt voor zich: er zijn geen naden of hoeken en kanten. De plinten hebben we uitgerond opgetrokken om voor extra onderhoudsgemak te zorgen.

Altijd proper uitzicht door witte en zwarte flakes

Bovendien is deze PU-gietvloer met onze orange peel toplaag van het type ‘non-yellowing’ en wordt nagenoeg niet gelig door blootstelling aan UV-stralen. Deze PU-gietvloer zal zijn oorspronkelijke kleur blijven behouden. En om het vuil op deze gietvloer wat minder ‘zichtbaar’ te maken hebben we hem volledig ingestrooid met witte en zwarte ‘flakes’ of vlekjes. Zo oogt deze vloer altijd netjes, of hij nu pas schoongemaakt is of de hele dag tweevoeters en viervoeters over zich gekregen heeft!

In heel wat kleuren verkrijgbaar

Nog een extraatje voor deze vloer: kleine hellingen en klokputjes hebben we proper aangewerkt met een special epoxymengeling om een goeie afwatering te bekomen en de vloer waterdicht te maken. Onze PU-gietvloeren zijn trouwens in heel wat kleuren verkrijgbaar: u vindt altijd een kleur die past bij uw interieurinrichting, de kleuren van uw logo of huisstijl,… Bijna alle RAL- kleuren en ook heel wat kleuren uit de NCS-waaier zijn mogelijk.

De PU-gietvloer: ideaal voor uw professionele project

Heeft u ook een renovatieproject of nieuwbouwproject op stapel staan voor uw bedrijf, uw winkel, uw praktijk? Dan raden we u zeker aan om een gietvloer – in PU of epoxy – te overwegen. Gietvloeren hebben sowieso heel wat eigenschappen die ze ideaal maken in een professionele omgeving. Denkt u maar aan bedrijven uit de voedingsindustrie, ruimtes waar in vochtige omstandigheden wordt gewerkt, laboratoria, operatiekwartieren, steriele ruimtes, therapieruimtes,…

Graag advies over
de juiste gietvloer voor uw project?