Project in de kijker: PU gietvloer en beton cire in een moderne nieuwbouw

Moderne nieuwbouw

PU gietvloer en beton cire moderne nieuwbouwWe stellen u graag dit bijzonder geslaagde nieuwbouwproject voor. Gietvloeren worden vaak gekozen voor een modern interieur. Omdat ze bijdragen aan de strakke, afgelijnde sfeer. Bovendien is een gietvloer duurzaam en ecologisch.

Ruimtelijk gevoel door materialen en afwerking

De bouwheer wou in zijn alleenstaande nieuwbouw een ruimtelijk gevoel creëren. Niet alleen door het ontwerp en de indeling van de ruimtes, maar ook met de materialen en de afwerking. Deze villa biedt niet alleen woonruimte. De kelderverdieping is helemaal ingericht als kantoor.

Naadloze gietvloer

De architect ging aan de slag en schiep veel open ruimtes met vides en split levels. Zijn ontwerp creëerde boeiende strakke belijningen en bijzondere perspectieven. De bouwheer koos resoluut voor een heel moderne afwerking. Een naadloze gietvloer stond ook op zijn verlanglijstje. Floorcouture stelde hem de PU gietvloer voor als ultiem strak vloersysteem dat alle ruimtes naadloos met elkaar zou verbinden.

Trap met PU gietvloer-afwerking

Bijzonder is de trap die leidt naar het ondergrondse kantoor. De ruwe trap hebben we volledig bekleed met een PU gietvloer-afwerking. Alle tredes pasten we perfect uit en hebben we met epoxymortel op het juiste peil gezet. De optredes werkten we af met aluminium plaatjes in dezelfde kleur als de toplaag. Zo krijgt de trap een indrukwekkend monoliet uitzicht. De verschillende etages worden door de trap naadloos met elkaar verbonden en vloeien perfect in elkaar over.

PU gietvloer: ideaal voor een moderne nieuwbouw

Een PU gietvloer beschikt over tal van kwaliteiten die helemaal tot uiting komen in een moderne nieuwbouw:

  • strak uitzicht
  • 100% vloeistofdicht
  • beschikbaar in quasi alle RAL-kleuren
  • heerlijk zacht om met blote voeten op te lopen

Omdat deze Floorcouture PU gietvloer ook in ruimtes zoals de badkamer en de inloopdouche kan gebruikt worden, kan hij in een complete woning dienst doen als vloer. Dat versterkt de uniformiteit en de uitstaling van een afgelijnd geheel. Deze PU gietvloer is trouwens ook ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Beton cire als afwerking voor de wanden in de badkamer

Om ook de wanden in de badkamer helemaal waterdicht te maken, koos de bouwheer samen met Floorcouture voor een afwerking in beton cire. Beton cire – betonstuc op basis van cement en hars – is van nature waterdicht. We voegen er een kleurpigment aan toe naar wens van de klant. Het resultaat is een prachtig afgewerkte wand met een uniek karakter.

PU Gietvloer: ook voor renovaties

Heeft u renovatieplannen? Ook dan is de PU gietvloer de ideale vloer. Omdat hij probleemloos over oude vloer of chape kan geplaatst worden, als de ondergrond maar stabiel is.

Graag advies over
de juiste gietvloer voor uw project?