Project in de kijker: renovatie van een landelijke hoeve in Rijkevorsel met gietvloer en mortex

renovatie landelijke hoeve gietvloer mortexGietvloer in een landelijke woning? Velen fronsen hun wenkbrauwen als ze horen van deze combinatie. Geheel onterecht. Dat blijkt weeral eens bij de renovatie van deze landelijke hoeve in Rijkevorsel. Als het uitdraait op renoveren, blijkt een gietvloer een uitstekende keuze. Dat beaamt ook het koppel dat voor hun gietvloer bij ons kwam aankloppen. Uiteindelijk hebben we een gietvloer in RAL-kleur 7044 geplaatst en in de babyspa een spierwitte gietvloer met gekleurde flakes. In beide badkamers hebben we de muren, vloeren en meubels afgewerkt met mortex.

Renovatie zonder al te veel breekwerk

Het jong koppel wou de renovatie grondig aanpakken, maar met zo weinig mogelijk breekwerk. Begrijpelijk, want de kost van een renovatie kan zo toch wat beperkt worden. Er lagen overal gedateerde en verschillende vloerbekledingen van tegels tot tapijt die echt wel aan vernieuwing toe waren. Ze waren nog in goeie staat, maar hadden absoluut geen hedendaagse uitstraling noch uniformiteit. Weg ermee, besloot de bouwheer. En dan is de makkelijkste oplossing een nieuwe vloer over de bestaande te plaatsen.

Gietvloer: ideaal voor renovatie

Als je een nieuwe vloer over een bestaande wil leggen, is een gietvloer een ideale oplossing. Een polyurethaan gietvloer kan probleemloos over een bestaande vloer, een beton of een chape geplaatst worden. En een PU-gietvloer biedt nog tal van voordelen:

  • aangenaam om op te lopen
  • tijdloze look & feel
  • warm voor de voeten
  • makkelijk te onderhouden
  • geluiddempend

Bovendien kan een gietvloer met een minimale opbouwdikte geplaatst worden.

Gietvloer met extra orange peel toplagen

Bij deze renovatie werden de oorspronkelijke tegelvoeren opgeschuurd. Zo kon de gietvloer er zich perfect aan hechten. We brachten ook egaline aan op de vloer om de voegen volledig weg te werken. En de gietvloer zelf kreeg ook nog twee extra orange peel toplagen. U kan die laag het best vergelijken met – zoals de naam het zelf zegt – een appelsienhuid die maakt dat de gietvloer resistenter is tegen UV-stalen, krassen en slijtage. Door de jarenlange ervaring is Floorcouture specialist in de allerbeste toplagen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn op de markt.

Gietvloeren in warme tinten

De PU gietvloer doorkruist de hoeve van de inkomhal tot de keuken en de aanpalende babyspa. Het jonge koppel koos voor twee tinten: warm grijs in de hal en de keuken, fris wit met kleurrijke spikkels in de babyspa. Deze spikkel zorgt ervoor dat de vloer er minder snel vuil uitziet. Voor de bewoners hoefde het er absoluut niet clean bij te liggen. Ze kozen ervoor om de authentieke elementen in de hoeve te behouden en die te combineren met een hedendaagse look. De gietvloeren accentueren die keuze.

Mortex als renovatie van muren en tegelwanden

Mortex is nog zo’n ideale keuze voor renovatie. Perfect voor bestaande vloeren, muren, wanden en meubels. En eenvoudig aan te brengen. Zolang de ondergrond en de constructie maar stabiel zijn. Bovendien is mortex waterdicht in de massa en dus ideaal voor de badkamer. Mortex is ook bijzonder stevig en slijtvast.

Mortex aanbrengen: een echte ambacht

In de twee badkamers brachten we mortex aan op de muren, bestaande ondergrond en de oude tegelpartijen. Het resultaat is prachtig en sluit perfect aan bij de authentieke sfeer van deze landelijke hoeve. Mortex aanbrengen is een echte ambacht. Met oog voor detail hebben we de omkasting van het bad, het badkamermeubel en de inloopdouche minutieus bekleed met mortex in een warme, tijdloze zandkleur. Het geeft een unieke toets aan het interieur.

Op zoek naar een partner voor uw project?
Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!