Projecten in uitvoering in Gent en Brussel

We stellen u graag ook enkele projecten voor die momenteel in uitvoering zijn.

Bijzonder kantoorgebouw voor ING

ING Diamant - nieuwe hoofdzetelAan het Sint-Pietersstation in Gent wordt momenteel flink gebouwd aan een wel heel speciaal kantoorgebouw. Het gebouw is ontworpen door het New Yorks architectenbureau Asymptote Architecture en wordt de nieuwe hoofdzetel van ING in België. Het gebouw kunnen we bezwaarlijk een pareltje noemen, want … het heeft de vorm van een diamant. En schitterend wordt het, onder meer dankzij onze schilderwerken, zachte vloerbekledingen en allerhande exclusieve raamdecoratie.

Schilderwerken op 6 verdiepingen

Samen met moederbedrijf Phenix Interior hebben we de schilderwerken in het gebouw op ons genomen. Wel 6 verdiepen hebben we in verschillende kleuren en tinten gezet. Zo hebben we heel wat wanden volledig met bordverf geschilderd. Op die manier kunnen medewerkers rechtstaand vergaderen en heel dynamisch aantekeningen maken op elke muur.

Soepele vloerbekleding

Ook hebben we het hele gebouw bekleed met soepele vloerbekleding. Sociale ruimten werden met pvc parketlook uitgevoegd in verschillende kleuren en legpatronen. De grotere ruimten hebben we met hoogwaardig tapijt bekleed. De vergaderzalen met hoogpolig tapijt. Een gewaagde keuze, maar met een waanzinnig effect en gevoel.

Meer dan 1000m2 gordijnen

De opdrachtgever heeft ons ook de raamdecoratie toevertrouwd: meer dan 1000m2 gordijnen – sommige zelfs in een heel bijzondere uitvoering met koperdraad – gaan we er binnenkort ophangen. Het resultaat zal gezien mogen worden! We houden u in elk geval op de hoogte.

Schilderwerken in het UZ Gent

UZ Gent schilderwerkEen tijdje geleden hebben wij met het Universitair Ziekenhuis Gent een raamovereenkomst afgesloten voor de komende vier jaar. Phenix Total Interior gaat voor hen alle onderhoudsschilderwerk uitvoeren. Verschillende afdelingen zijn immers aan een opfrisbeurt toe. We zullen de plafonds, de muren en de deuren voorzien van een of meerdere nieuwe lagen verf. Zo zal het ziekenhuis er weer helemaal als nieuw uitzien.

Clinic walls en vloeren herstellen

Met Floorcouture gaan we alle oudere soepele vloeren (zoals linoleumvloeren, pvc-vloeren, rubberen tapijten, enz.) (in het UZ Gent herstellen en zorgen voor speciale wandbekleding: clinic walls. Clinic walls is een duurzame wandbekleding die heel stootvast is en makkelijk afwasbaar. En ook de harde vloeren, zachte vloeren en epoxyvloeren zullen we in de komende jaren herstellen en vernieuwen.

Gietvloeren: uitermate geschikt voor medische omgevingen

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor omgevingen zoals een ziekenhuis, een school of een wzc. Of het nu een epoxyvloer is een polyurethaan gietvloer, ze bieden beiden tal van voordelen en pluspunten. Zo is een epoxyvloer bestand tegen zuren en verdraagt deze gietvloer een veel grotere druklast dan een PU gietvloer. Bovendien is een epoxyvloer heel sterk, slijtvast, vloeistofdicht en makkelijk schoon te maken. Een epoxyvloer van Floorcouture is verkrijgbaar in alle RAL en NSC kleuren en past op die manier in iedere omgeving en inrichting. Antislip is ook in verschillende gradaties mogelijk bij een epoxyvloer.

Herstelling van betonrot aan het administratief gebouw

UZ Gent betonherstellingIn het UZ Gent nemen we niet alleen de binnenkant onder handen. Ook de buitenkant is aan vernieuwing en herstelling toe. Zo hebben we al de betonnen dakoversteken van het administratief gebouw grondig onder handen genomen. Het gebouw was onderhevig aan betonrot. Het beton vertoonde scheuren en brokkelde af op bepaalde plekken. Ook de betonbewapening was aan het roesten.

Terug als nieuw

Het is uitermate belangrijk om betonrot in een zo vroeg mogelijk stadium te herstellen omdat betonrot de stabiliteit van gebouwen uiteindelijk in het gedrang kan brengen. En ook het veiligheidsaspect mogen we niet vergeten: vallende betonbrokken zijn uiteraard gevaarlijk.

Betonrot verwijderd

Het aangetaste beton en betonbewapening hebben we verwijderd. Het wapeningsstaal dat nog in een goede toestand was, hebben we behandeld met anti-corrosiemiddelen. Zo hebben we dan het betonrot verwijderd en hersteld. Met een ademende coating hebben we het beton duurzaam beschermd. Zo ziet het herstelde beton er terug als nieuw uit.

Op zoek naar een partner voor uw project?
Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!