Polyurethaan gietvloer en nieuwbouw: het perfecte koppel

7 voordelen van een polyurethaan gietvloer in een nieuwbouw

Voordelen nieuwbouw in vergelijking met bestaande woning

Cementgebonden design gietvloer - OFF WHITE - Renovatie te KapellenEen nieuwbouw zetten… Het blijft de droom van die Vlamingen die echt wel met een baksteen in de maag geboren zijn. Een nieuwbouw heeft uiteraard veel voordelen in vergelijking met een bestaande woning.

  • Je kan volledig je eigen zin doen. Bij een bestaande woning moet je rekening houden met een bestaande structuur, bepaalde materialen en indeling.
  • Je kan een beter energiepeil halen bij een nieuwbouw. Uiteraard kan je een bestaande woning ook isoleren, maar je kan nooit bereiken wat je wel bereikt met een nieuwbouw. En al zeker niet met dezelfde vrijheid van keuze die je bij een nieuwbouw hebt.
  • Bij een nieuwbouw kan je ook veel beter volgens je beschikbaar budget werken. Bij de renovatie van een bestaande woning zijn de kosten veel moeilijker nauwkeurig in te schatten. Bij een bestaande woning vallen er nogal eens lijken uit de kast.
  • Een nieuwbouw is vaak ook een betere en duurzamere investering op lange termijn. De kosten zullen bij een bestaande woning aanvankelijk misschien lager liggen, maar een nieuwbouw rendeert meer op langere termijn. Ook de huurinkomsten van een nieuwbouw liggen hoger dan bij een gerenoveerde bestaande woning.

En dan hebben we het nog niet gehad over de voordelen van een polyurethaan – kortweg PU – gietvloer in een nieuwbouw! Met zo’n gietvloer is je nieuwbouw pas helemaal af en kan je ook op je twee oren slapen wat betreft de duurzaamheid van je gietvloer op lange termijn. We lichten de 7 onmiskenbare voordelen van een PU gietvloer in een nieuwbouw toe.

1. Een nieuwbouw leeft, je PU gietvloer leeft mee!

Typisch aan een nieuwbouw is dat die ‘leeft’. De muren, de chappe, de bezetting, alles ‘leeft’ nog en zet zich nog naar vorm en afmeting. Zo krimpt de chappe meestal nog wel wat. Een PU gietvloer is in die zin ideaal omdat die een bepaalde rek heeft en dus ‘meeleeft’ met de chappe. Een normale scheurvorming in de ondergrond kan een Floorcouture® PU gietvloer probleemloos overbruggen.

2. De draagvloer stemmen we perfect af op je PU gietvloer

Omdat het om een nieuwbouw gaat, kan Floorcouture® meteen ook jouw ideale chape voor je PU gietvloer plaatsen. We stemmen de draagvloer volledig af op de eindbekleding. Zo voorzien we meestal een extra bewapening in de chape om scheurvorming tegen te gaan en te voorkomen.

3. De Floorcouture® PU gietvloer in jouw nieuwbouw is naadloos!

Met de PU gietvloersysteem van Floorcouture® kunnen we zo goed als naadloos werken. We plaatsen een chape met een uitzettingsvoeg. En met onze PU gietvloer die we erover plaatsen, kunnen we die uitzettingsvoeg zo goed als onzichtbaar maken. En dus oogt jouw PU gietvloer compleet naadloos. Een genot om naar te kijken!

4. Jouw PU gietvloer heeft een beperkte dikte en is uitstekend combineerbaar met vloerverwarming

Een ander voordeel van de Floorcouture® gietvloer is zijn beperkte dikte: amper 2 à 3 mm. Zo blijft er meer ruimte over voor degelijke isolatie én voor vloerverwarming, de ideale partner van je PU gietvloer.

5. Ook in je gloednieuwe badkamer en inloopdouche is onze PU gietvloer een aanwinst

Ook in je badkamer is je gietvloer een streling voor het oog. En zelfs je douchevloer en het afvoergootje van je douche kan je volledig mee bekleden met PU. Het resultaat? Een prachtige inloopdouche die ook nog eens 200% waterdicht is en heel makkelijk schoon te maken. Met PU krijgt schimmels trouwens geen kans om zich in hoekjes en spleetjes te murwen. Als wandbekleding voor je douche en als vloer kan je ook voor beton ciré of mortex kiezen in je badkamer. Ook in die materialen zijn we bij Floorcouture® echte experten.

6. Een kader voor een vloermat in je PU gietvloer uitgewerkt

Met een gietvloer kan je ook een kader voor een vloermat mee uitwerken in de vloer zelf. Zo voorzien we al een kader in de chappe die dan afgewerkt kan worden met de PU gietvloer. Oogt niet alleen heel mooi, maar is ook nog een super handig.

7. Een PU gietvloer is een gietvloer voor het leven

En natuurlijk kunnen we niet om de prachtig strakke en moderne look van een PU gietvloer heen. Als je een moderne nieuwbouw hebt neergezet, is een PU gietvloer de kers op de taart met z’n hedendaagse én tijdloze look. Een PU gietvloer van Floorcouture® is trouwens ook een vloer voor het leven. Heel sterk, stevig en duurzaam. Is de toplaag na een tijd niet meer die kleur die je het liefst ziet, dan is het een kwestie van opfrissen met een nieuwe bovenste laag. Zo gaat je gietvloer een leven lang mee.

Op zoek naar een partner voor uw project?
Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden!