Project in de kijker: Futuristisch automerk Polestar lanceert nieuwe showroom met betonlookvloer van Floorcouture®

Futuristische showroom met industriële look

betonlook vloer showroom Polestar AntwerpenPolestar is een gloednieuw merk van elektrische auto’s. Een heel vernieuwend en futuristisch automerk. Zo willen ze breken met de huidige conventies van de hedendaagse auto-industrie. Hun motto is dan ook ‘goodbye normal!’. Floorcouture® mocht in de al even futuristische ogende showroom aan Hopland de industriële cementgebonden gietvloer plaatsen.

Volwaardig alternatief voor polybeton

Helemaal in tune met het strakke en spacy karakter van de showroom hebben we een industriële gietvloer geplaatst. Het oogt allemaal heel minimalistisch en vooral ook exclusief. Aan de wanden hangen inmaakkasten in roestvrij staal die de futuristische sfeer nog versterken. De oorspronkelijke vloer was een polybeton, maar die was door jarenlang gebruik volledig afgesleten, verduurd en niet vloeistofdicht. Polestar hield wel van die cleane, strakke betonlook van beton en zo kwamen wij op de proppen met een volwaardig alternatief.

Betonlookvloer met minimale dikte

Een cementgebonden gietvloer is een perfecte vervanger van een polybeton. Alleen al omwille van de minimale dikte bij plaatsing over een bestaande ondervloer. We schuurden de niveauverschillen weg en plaatsten onze befaamde betonlookvloer over de bestaande betonvloer. Een vloer in een autoshowroom moet vanzelfsprekend heel wat beloop én gewicht kunnen torsen. Een betonlookvloer is daar perfect geschikt voor want heel duurzaam en beresterk. Tegen de ramen en de deuren hebben we de vloer keurig aangewerkt met behulp van speciale profielen.

Gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk

Ook op het tweede verdiep – waar de kantoren gevestigd zijn – hebben we hetzelfde gedaan. Daar hebben we deels met een nieuwe chape gewerkt en deels bestaande tegels waarover we de cementgebonden gietvloer geplaatst hebben. Het resultaat mag er zijn – zowel wat betreft de perfect industriële uitstraling als de fantastische gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid van deze gietvloer. Zo hebben we aan de inkomdeur ook een matkader in de vloer ingewerkt. Een efficiënte en esthetische manier om vuil en stof buiten te houden.

Snelle plaatsing

We plaatsten deze gietvloer op enkele dagen tijd. Dat is mogelijk omdat deze cementgebonden gietvloer na het gieten maar één dag hoeft te drogen. We hebben de gietvloer afgewerkt met een tussenlaag die de poriën opvult en de vloer zo vloeistofdicht maakt. De transparante polyurethaan toplaag zorgt dan weer voor dat de vloer extra beschermd is tegen krassen.

Schilderwerken door Phenix Total Interior

Omdat dit project heel snel moest afgewerkt worden, vroeg Polestar ons ook om de schilderwerken in één adem erbij te nemen. Floorcouture maakt zoals u weet deel uit van de groep Phenix Total Groep. Ons zusterbedrijf Phenix Total Interior verzorgde daarom heel efficiënt en aansluitend op de plaatsing van de gietvloer het uitgebreide schilderwerk. Bij Polestar waren ze heel tevreden over ons mooie werk dat we zo’n beperkte tijdspanne hadden gerealiseerd. Zo tevreden dat we intussen ook de showroom van Polestar Gent onder handen hebben genomen.

Een geschikte gietvloer voor jouw project?
Totaalinrichting op maat van jouw bedrijf of persoonlijk project?
We geven u met plezier meer informatie. Bel 03 311 86 43 of mail naar