Mortex in de badkamer: 5 voordelen op een rijtje

Mortex voor je badkamer: duurzaam, waterdicht en tijdloos

Mortex is een materiaal dat zoveel mogelijkheden biedt. Mortex is eigenlijk een samenstelling van mineralen, kalk en micro-mortel. Het is een natuurlijk materiaal dat als het ware leeft met zijn vele kleurschakeringen en lichteffecten. Bovendien is mortex oersterk én waterdicht. Mortex gebruiken voor je badkamer? Een schitterend idee dat heel wat voordelen biedt. We zetten vijf voordelen van mortex voor je badkamer op een rijtje.

1. Mortex in je badkamer: waterdicht

mortexafwerking badkamer - FloorcoutureMortex is waterafstotend en waterdicht. Dat maakt het een ideaal materiaal voor je badkamerwanden, je douchewand en je badkamervloer. Ook voor je keuken is mortex een supermateriaal. Wil je ook graag een gietvloer? Dan hebben we goed nieuws voor je want mortex sluit bijzonder goed aan bij een PU-gietvloer. Het geheel oogt bijzonder geslaagd.

2. Mortex in je badkamer: heel hygiënisch en makkelijk te onderhouden

Omdat kalk en bacteriën zich minder snel hechten aan de mortexwanden van je badkamer en je de douchewand in mortex, blijft het veel langer kalkvrij dan een klassieke tegelwand in je douche. Bacteriën krijgen minder vrij spel en alles blijft veel langer mooi en kalkvrij. Is er toch wat kalkvorming zichtbaar? Dat kan je zeer makkelijk wegnemen met een mengsel van warm water en azijn. Zo simpel is het om mortex in je badkamer proper te houden…

3. Mortex voor je douche: naadloos

Als je bijvoorbeeld mortex laat aanbrengen op je douchewanden, dan heb je geen naden. Je douchewanden vormen één doorlopend geheel. Vuil kan zich op die manier ook niet hechten aan voegen of uitstekende tegelranden.

4. Mortex: uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Omdat mortex een geringe dikte heeft, kan het perfect over bestaande stabiele vloeren geplaatst worden. Daarom raden wij mortex aan als je je badkamer gaat renoveren of verbouwen. Mortex is ook een uitstekende keuze voor een nieuwbouw omdat mortex zoveel voordelen biedt en zo’n prachtige look geeft aan je interieur. Mortex als wand of vloer in jouw woning? Wij plaatsen mortex op quasi elke ondergrond en er zijn eindeloos veel mogelijkheden op gebied van kleur en vorm.

5. Mortex is tijdloos en duurzaam

Mortex heeft een betonlook en lijkt ook heel erg op tadelact, maar heeft er niet de nadelen van. Zo is een echte betonvloer heel gevoelig voor vuil en scheuren. Dat heeft mortex helemaal niet. Mortex heeft een natuurlijke uitstraling, wat het tijdloos maakt en combineerbaar met zowel klassieke als moderne badkamermeubels.

Graag een concreet voorstel voor
mortex in uw badkamer?