Gietvloer, vinyl en vast tapijt voor gloednieuwe showroom in Diepenbeek

Woweffect met vloeren

showroom gietvloer epoxy mortelvloer vinyl FravascoDeze showroom is net iets anders dan de klassieke showroom. En zorgt voor een echt woweffect bij bezoekers van Gymna, de groothandel voor kinesisten die in de showroom haar verkooppunt heeft. En ook voor de vloeren was er volop goesting voor een creatieve touch. Samen met ons moederbedrijf Phenix Total Interior hebben we daar ons steentje toe bijgedragen. In deze showroom plaatsten we 600m2 epoxy mortelvloer en 800m2 andere vloersystemen.

Minimalistisch interieur

De strakke gietijzeren ramen, het moderne houten meubilair op maat, deze showroom ademt minimalisme uit. Vaak denken mensen dat minimalisme gelijk staat aan een koude, afstandelijke uitstraling. Deze vlieger gaat hier in elk geval niet op. Het interieur leeft voluit met zijn zachte, energieke kleuren en geeft mensen een warm en welkom gevoel. De vloeren zorgen mee voor dit levendig concept.

Witte epoxy mortelvloer

De zeer lichte, bijna witte epoxy mortelvloer kronkelt als een wandelpad tussen de bureaus en kantoorruimtes. De kleur en het materiaal geven de ruimtes een lichte, luchtige uitstraling. En dragen op die manier bij tot werkplezier en een behaaglijk gevoel. Bovendien biedt zo’n epoxy mortelvloer nog tal van voordelen die zorgen voor gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid.

Slijtvast, vloeistofdicht en hygiënisch

Een epoxy mortelvloer plaatsen we vaak in horecagelegenheden en industriële omgevingen. Denk maar (groot)keukens, doucheruimtes, toiletruimtes. Een epoxy mortelvloer is bovenal heel slijtvast, vloeistofdicht en hygiënisch: dé drie redenen waarom we dit soort gietvloer zo vaak plaatsen in dat soort ruimtes.

 

Deze epoxy mortelvloer bestaat uit fijne gekleurde kwartskorrels die gebonden worden met hoogwaardige epoxyhars. Daarop plaatsen we dan nog eens twee sluitlagen die de mortelvloer volledig afsluiten voor vuil en vloeistoffen. De finale matte PU-toplaag verhoogt de UV-bestendigheid en krasvastheid.

Ambachtelijke vloer

In deze showroom krijgt de mortelvloer de look en feel van een stoere betonvloer én tegelijk de luxueuze, authentieke uitstraling van een natuursteen. Dat komt mede door het feit dat we zo’n epoxymortel volledig met de hand plaatsen. Een epoxy mortelvloer is dus wel degelijk een ambachtelijk vloer! Met veel charme en echtheid in overvloed. Gymna en Barthels, de bouwheer van dit project, koos voor een matte uitstraling en zachte kleur. Het kon niet beter passen bij de stijlvolle architectuur van het gebouw. De lichte kleur laat de ruimtes helemaal openbloeien en geeft ze een frisse uitstraling.

Totaalverhaal

Ons moederbedrijf Phenix Total Interior zorgde ook voor zo’n 800m2 vast tapijt. Zo plaatsten we in de kantoren geweven vinyl met houtlook. Op de eerste verdieping koos Gymna en Barthels voor een tapijt in tegelvorm. Beide soorten vast tapijt onderstrepen mee de strakke inrichting met warme uitstaling.

Samen zijn we nog sterker: onze totaalaanpak van vloer tot plafond!

Samen met Phenix Total Interior kan Floorcouture nog meer betekenen en nog sterker uit de hoek komen! We hebben elk onze specialiteiten, maar samen zorgen we voor een ongeëvenaarde totaalaanpak. Voor veel van onze klanten is dat een echte verademing. Omdat wij het geheel van hun interieur- en decoratiewerken op ons nemen, hoeven zij alleen maar te kiezen. En zelfs daar helpen we bij! De rest – de organisatie, het werk zelf, het afstemmen van de timing – nemen wij volledig op ons. We kleden een woning aan van vloer tot plafond. Zo is uw interieur volledig in balans en klopt het totaalplaatje tot in de puntjes!

Vragen over uw project? Advies nodig?
Ja, ik krijg graag vrijblijvend advies over mijn project!