Project in de kijker: gietvloer in de Sint-Eduardus basisschool in Schoten

Ontdek het nieuwste project van Floorcouture en HASA Architecten

gietvloer basisschool Sint-Eduardus SchotenFloorcouture en HASA Architecten staken samen de handen uit de mouwen in de Sint-Eduardus basisschool in Schoten. In deze hypermoderne, futuristische school koos de architect voor een totaaloplossing van Floorcouture: zo werden de gangen, klaslokalen en toiletten van de basisschool voorzien van een volledig doorlopende PU gietvloer.

Op suggestie van HASA Architecten

HASA Architecten koos wederom voor een samenwerking met Floorcouture na onze succesvolle projecten in andere scholen zoals Kristus Koning in Sint-Job: een internaat waar u ook onze naadloze PU gietvloer aantreft.

Waarom een polyurethaan gietvloer van Floorcouture?

We vroegen HASA Architecten waarom onze gietvloer zo belangrijk was voor dit project. Het antwoord was duidelijk:

  • Gietvloer zorgt voor een uitstekende akoestiek in grote ruimtes zoals klaslokalen.
  • Gietvloer is enorm onderhoudsvriendelijk: handig met zoveel kinderen op één plek.
  • De look past perfect bij de stijl van de school: minimalistisch en modern.
  • De vloer is lekker zacht en warm: perfect voor blote voetjes en spelende kinderen.

Medium soft gietvloer doorheen de school

We kozen voor een medium soft gietvloer in alle ruimtes behalve in de refter: daar opteerden we voor een extra laag polyurethaan. We vulden de oneffenheden in de chappe mooi op en zorgden voor een naadloze, effen vloer. Onze medium soft gietvloer is taai-elastisch: een stevige vloer die niet scheurt, maar tegelijk lekker zacht en warm is.

Extra polyurethaan toplaag in de refter

De refter werd afgewerkt met een extra polyurethaan toplaag. We kozen deze hardere variant omdat de refter intensief gebruikt wordt: de kinderen verzamelen er niet alleen om hun lunch te eten. De ruimte wordt ook gebruikt als polyvalente ruimte voor indoor evenementen en als tweede speelplaats wanneer het buiten hard regent.

Gietvloer die perfect matcht met de stijl van de school

Hoewel onze gietvloeren in een tal van verschillende kleuren beschikbaar zijn, kozen we voor eenzelfde kleur: donkergrijs (RAL 7037). Deze neutrale kleur past perfect bij de minimalistische betonlook van het gebouw.

Samenwerking met Phenix Total Interior

De muren werden geschilderd door ons zusterbedrijf Phenix Total Interior. Voor de school is het handig om met één partij te werken: de unieke synergie tussen vloerder en schilder leverde een prachtig totaalplaatje op.

Muren met frisse, opgewekte kleuren

De muren werden geschilderd in een zachte witte kleur (RAL 9010) en voor de accentmuren koos Phenix Total Interior voor frisse, opbeurende kleuren. Deze rustgevende en tegelijk stimulerende kleuren zorgen ervoor dat de kinderen langer aandachtig blijven.

Geluiddempende gietvloer voor een betere akoestiek

Wanneer u een heleboel kinderen in een grote ruimte zet, heeft u gemakkelijk last van weergalm. Gelukkig doet onze PU wonderen voor de akoestiek van de grote klaslokalen. Onze geluiddempende gietvloer zorgt ervoor dat het lawaai van de kinderen niet doorheen de hele school weerklinkt.

Een warme en zachte vloer

De leerlingen van de basisschool in Schoten durven wel eens op blote voeten lopen. En ze spelen en knutselen soms op de grond. Daarom was het belangrijk dat we kozen voor een zachte, warme vloer. Onze pu gietvloer zorgt voor een aangenaam loopoppervlak: de kindjes hoeven gelukkig niet op een harde, koude vloer te vertoeven.

Weer een succesvol project!

Het werk zit erop en het resultaat is adembenemend: onze pu-gietvloer verbindt naadloos de lokalen van de basisschool en vormt een prachtig totaalbeeld. De vloer past perfect bij het interieur en zorgt voor aangenaam speelplezier voor de kinderen. Missie geslaagd!

Geïnspireerd door onze gietvloer in de Sint-Eduardus basisschool?
We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: