Rasico® gietvloer zorgt in strakke betonnen woning voor warme touch

Rasico® gietvloer nieuwbouw betonwoning

Gietvloer vol leven en beweging

Een gietvloer die toch heel warm aanvoelt? En niet zo vlak is, maar echt komt met een structuur en dus vol leven en beweging zit? Onze nieuwste aanwinst, de Rasico® gietvloer, is jouw ideale gietvloer! Met bovendien heel wat fantastische eigenschappen zoals duurzaamheid, hoge krasbestendigheid en slijtvastheid.

Woning in beton

Een woning in beton biedt tal voor voordelen. Dit is zo’n woning, ontworpen door ingenieur-architect Valerie Willems van V2V uit Pulle en gebouwd door Concrete House dat gespecialiseerd is in betonnen gebouwen. Het interieur werd ontworpen door interieurarchitecte Gwenny Verhaegen uit Geel. Met beiden hebben we al een paar keer samengewerkt met telkens een prachtig eindresultaat.

Lage-energiewoning

Wist je dat een betonwoning heel wat specifieke en heel aantrekkelijke eigenschappen heeft? Zo heeft een betonwoning heel hoge isolatiewaarden en een luchtdichte constructie. Tegelijk is zo’n lage-energiewoning ook enorm stevig en duurzaam. Een ander onmiskenbaar voordeel is dat je al een gesloten ruwbouw hebt binnen 3 maanden. Bovendien hoef je je wanden en plafond niet te laten bepleisteren: ze zijn uit zichzelf glad en afgewerkt.

Afwerkingsmaterialen met warme uitstraling

Een mogelijk bezwaar dat je zou kunnen opperen tegen zo’n betonwoning: het is heel strak, modern en voelt wat koel aan. Dat kan je counteren door voor afwerkingsmaterialen te kiezen die een warme uitstraling hebben en levendigheid en gezelligheid in de grote ruimtes binnenbrengen. Daar de heeft binnenhuisarchitecte zeker aandacht aan geschonken. 

Hoogkwalitatieve allround gietvloer van Italiaanse makelij

En daarom viel onder meer ook de keuze op een warmer aandoende gietvloer: onze Rasico® gietvloer! Deze gietvloer plaatsen wij nog niet zo lang, maar we zijn razend enthousiast over deze hoogkwalitatieve allround gietvloer. Het materiaal voor deze Rasico® gietvloer is ontwikkeld door Ideal Work, een Italiaans familiebedrijf gespecialiseerd in decoratieve betonnen oppervlakken. Zij zien het als hun missie om ‘de kunst van decoratieve betonnen oppervlakken in de wereld brengen om de leefomgeving radicaal te veranderen met de beleving van een nieuwe, praktische schoonheid’.

Decoratieve cementcoating

Wat maakt zo’n Rasico® gietvloer zo bijzonder? Rasico® is een decoratieve cementcoating oorspronkelijk bedoeld voor buitenoppervlakken zoals terrassen, balkons of als afwerking naast het zwembad. Toch leent Rasico® er zich ook uitstekend toe om binnen te plaatsen. Mede dankzij zijn uitstekende eigenschappen zoals duurzaamheid, slijtvastheid en krasbestendigheid. Toch is deze gietvloer maar 3 à 4 mm dik. Hier hebben we hem geplaatst in een nieuwbouw, maar deze gietvloer is mede dankzij zijn beperkte dikte ook heel geschikt voor renovaties.  

Handmatig aangebracht met een troffel

We brengen deze Rasico® handmatig aan met een troffel op een nieuwe of bestaande ondergrond. Jouw Rasico® is op die manier ook altijd uniek. Een Rasico® gietvloer heeft altijd beduidend meer structuur dan een afwerking met mortex of microtopping.

We brengen de vloer in 2 lagen aan en eindigen met een schuurbeurt waardoor diepte en beweging ontstaat. Deze gietvloer is te verkrijgen in 29 standaardkleuren en je kan als extra kiezen voor een antislip toplaag. Voor dit project kozen de opdrachtgevers voor de kleur Tortora.

Microtopping in de badkamers

De vloeren en wanden in de badkamers zijn uitgevoerd in microtopping – een waterdichte stuc – ook in de kleur Tortora. We plaatsen ook nog overal aluminium plinten in RAL kleur 9016.

Geschikt voor alle ruimtes

Omdat deze vloer ook buiten kan geplaatst worden, moet hij bovendien ook wel tegen een (flink) stootje kunnen. Zo is een Rasico® gietvloer buitengewoon resistent tegen slijtage, olie, water, weerinvloeden en uv-stralen. Dat maakt hem geschikt voor alle ruimtes! We kunnen hem zo goed als naadloos aanbrengen. Zijn tijdloze, warme schoonheid komt nog meer tot zijn recht als hij doorheen alle ruimtes geplaatst wordt. Tot op de wanden van de douche toe!

Unieke fauna print in de slaapkamer dankzij MVS Decor

Een andere, warme touch in deze prachtige nieuwbouwwoning zorgden onze collega-fijnbehangers van MVS Decor. In de master bedroom brengt een unieke fauna print op vlies van Arte een exotische sfeer. Vind jij de 10 uitgestorven diersoorten die in dit soft-touch textielbehang ‘Menagerie of extinct animals’ verborgen zitten?

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: