Project in de kijker: gietvloer en beton ciré in houtskeletbouw van Werner Matthys

Gietvloer is de populaire vloerbekleding van architecten

nieuwbouw Werner Matthys Architect PU gietvloer en beton-cireArchitect Werner Matthys gelooft steevast in de functionaliteit en esthetiek van de gietvloer. In zijn eigen privéwoning koos hij dan ook voor de kwaliteitsvolle gietvloeren en beton ciré wandafwerkingen van Floorcouture. Onze vruchtbare samenwerking leverde een prachtig eindresultaat op.

Strak en gezellig totaalplaatje

Ontdek dit fantastisch project van architect Werner Matthys. Onze gietvloer verbindt naadloos de ruimtes van zijn houtskeletbouw. Met de grijze tint in de gietvloer verwijst hij naar de gevelsteen buiten. Een totaalplaatje dat strak en gezellig perfect combineert.

Comfort+ gietvloer afgewerkt met Orange Peel toplaag

Het gelijkvloers is afgewerkt met onze Comfort+ gietvloer: een taai en elastisch pu-gietvloersysteem. Deze hardere variant is de perfecte keuze voor ruimtes die u intensief gebruikt zoals de woonkamer en keuken.

De Comfort+ werd daarna mooi afgewerkt met onze unieke Orange Peel toplaag. Deze afwerking heeft dezelfde strakke uitstraling als een klassieke pu-toplaag, maar is daarnaast enorm onderhoudsvriendelijk en krasvast. Een Comfort+ gietvloer met een Orange Peel toplaag vormt een van de sterkste en duurzaamste pu-gietvloeren.

Gezellig op uw blote voeten dankzij de Soft+

Op de bovenverdiepingen koos de eigenaar voor Soft+: een extreem zachte pu-vloer met aangenaam loopoppervlak en een gezellig karakter. Perfect voor ruimtes waar u graag op blote voeten loopt zoals de slaapkamer en de badkamer. Ook hier hebben we de vloer afgewerkt met Orange Peel. Zo is de vloer niet enkel superzacht, maar ook voldoende beschermd.

Prachtige beton ciré muurwanden die volledig waterdicht zijn

In de badkamer werd de gietvloer volledig doorgetrokken tot in de inloopdouche. Zelfs aan het inlegrooster van de douchegoot is gedacht. De muurwanden zijn afgewerkt met een van onze specialiteiten: beton ciré. We brachten de micromortel met de hand aan. Dat levert een mooi en uniek eindresultaat op. Achteraf voegden we er nog drie lagen polyurethaanvernis aan toe. Zo zijn de muurwanden niet alleen supermooi, maar ook volledig gesloten en waterdicht.

Interieur dat tot leven komt

Het verschil tussen de lichtgrijze gietvloer en de donkere muurwanden levert een prachtig contrast op in de badkamer. De ruimte oogt groter en de interieurelementen komen hierdoor volledig tot hun recht. Door het gebruik van de juiste kleuren en toepassingen krijgt de woning een aangename, warme uitstraling.

Geïnspireerd door onze samenwerking met architect Werner Matthys?
We helpen u graag vrijblijvend verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: