Gietvloer: dé ideale oplossing in de gezondheidszorg en de voedingssector

Gietvloeren voor bedrijven en industrie

Epoxy gietvloer HACCP, belijning en traptrede Provincie Huis AntwerpenDe ene gietvloer is de andere niet. En al helemaal niet als u spreekt over gietvloeren voor bedrijven en de industrie. De vereisten zijn ook dikwijls compleet anders en daar houden wij – als ervaren gietvloerders voor bedrijven en de industrie – absoluut rekening mee. Welke gietvloeren zijn het geschiktst voor de gezondheidszorg en de voedingssector?

Het perfecte systeem op maat voor elke setting

Er is een grote variatie aan gietvloeren die zowel voor de gezondheidssector als de voedingssector perfect geschikt zijn: epoxy, polyurethaan, acrylaat, epoxy mortel, … Dat maakt het mogelijk om voor elke situatie het perfecte systeem op maat samen te stellen.

Hygiëne ten top voor de cleanroom

In sommige medische settings – denk maar aan een cleanroom, een labo, een operatiekwartier – is hygiëne en een zo bacterievrijmogelijke omgeving van levensbelang. In zo’n ruimte is een gietvloer een ware zegen. Een naadloze gietvloer verhindert dat er zich vuil ophoopt en achterblijft – zelfs na een grondige poetsbeurt. Op die manier kan zo’n gietvloer perfect proper gehouden worden.

Kunststofvloer van polyurethaan

Opties voor cleanrooms, operatiekwartieren, labo’s, steriele ruimtes, consultatieruimtes en medische praktijken zijn onze Pure Medical en Pure Medical Flakes (met gevlekte look). Beiden zijn het polyurethaan vloeren. Deze kunststofvloeren voor de medische sector bieden een resem aan voordelen. De PU gietvloer voor de medische sector en de gezondheidszorg is naadloos, heeft afgeronde hoeken en kan bovendien afgewerkt worden met uitgeronde plinten. Dat maakt het heel makkelijk en handig om deze kunststofvloer vlekkeloos schoont te maken. Deze vloer is bovendien ook bacteriewerend en is bestand tegen lichte zuren en ontsmettingsmiddelen.

Voor de voedingssector: de vloer die voldoet aan de HACCP-normen

De HACCP-normen zijn voor de voedingssector heel belangrijk. Wat betekent HACCP? Het letterwoord staat voor ‘Hazard Analysis and Critical Control Points. Het zijn de normen die binnen de Europese Unie als standaarden inzake voedselveiligheid ontwikkeld zijn. Ook de vloer in een voedingsbedrijf moet aan die normen voldoen en dus hygiënisch werken maximaal faciliteren. Dat moet het geval zijn in een professionele keuken, een grootkeuken, een voedingsverwerkend bedrijf, … Wij plaatsen gietvloeren die perfect voldoen aan deze HACCP-normen.

De acrylaat gietvloer voor grootkeuken, professionele keuken en voedingsindustrie

In de voedingsindustrie, in grootkeukens en professionele keukens kiezen opdrachtgevers vaak voor een acrylaat gietvloer. Deze gietvloer biedt een reeks voordelen voor de voedingssector. Zo is een acrylaat gietvloer volledig vloeistofdicht en heel goed bestand tegen intensief gebruik en een hoge belasting. Voor velen een doorslaggevend element is de snelheid waarmee we de vloer plaatsen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een acrylaat vloer van zo’n 1000m2 plaatsen in amper 1 werkdag. De verschillende lagen van deze gietvloer drogen heel snel uit en dat maakt deze vloer na 2 uur al begaanbaar. Door het gebruik van kwartsgranulaten kunnen we de vloer de antislipgraad geven die nodig is. Als u deze vloer goed onderhoudt, gaat hij een leven lang mee!

Een andere optie: de epoxy mortelvloer met of zonder antislip

Een andere optie is de epoxy mortelvloer, al dan niet met uitgeronde plinten. Ook deze gietvloer voldoet perfect aan de HACCP-normen en is naadloos, heel makkelijk in onderhoud, slijtvast, vloeistofdicht, perfect hygiënisch en resistent tegen chemicaliën … We mengen voor deze gietvloer mortel met epoxy. Met de troffel – deze gietvloer wordt ook troffelvloer genoemd – brengen we het mengsels van kwartskorrels, epoxy en vloermortel manueel met een troffel aan.

Voor extra hoge belasting en extra hoge temperaturen: de polyurethaan cement gietvloer

De polyurethaan cementgietvloer is de vloer voor een extra hoge puntbelasting. Deze gietvloer is enorm sterk en kan tot wel 150° constant belast worden. Dit soort vloer plaatsen we dan ook frequent in de industriële voedingssector: industriële keukens, bakkerijen, slagerijen, … We raden deze bedrijfsvloer aan in ruimtes waar een bijzonder hoge mechanische, thermische en/of chemische weerstand vereist is.

Voor elke situatie de gepaste gietvloer

In zowel de medische sector als de voedingssector plaatsen we tal van vloeren die perfect inspelen op de gangbare situatie. Verder beantwoorden onze vloeren volledig aan de strenge HACCP-normen. We bieden voor elke situatie de gepaste gietvloer!

Vragen over uw project? Advies nodig?
Ja, ik krijg graag vrijblijvend advies over mijn professioneel project!