Project in de kijker: Eenheid en rust met beton ciré in moderne nieuwbouw

beton ciré vloer in moderne nieuwbouw - Floorcouture

Moderne villa met verrassende binnenkant

Deze prachtige villa is van de hand van Manuel Gordts, een bevlogen en creatief architect uit Antwerpen met wie we wel meer samenwerken. Aan de buitenkant lijkt het een moderne, stijlvolle villa zoals je er wel meer ziet.

Maar als je de woning binnenstapt, ben je toch wel aangenaam verrast. Zo is de leefruimte beneden helemaal opengetrokken en biedt op die manier een mooi uitzicht op de tuin. Bijzonder is ook de volledig ingerichte kelderverdieping – die helemaal niet aanvoelt als een kelder, want er is licht en lucht in overvloed. De bewoners hebben er een kantoor in ondergebracht.

Betonstuc vloer doorheen de hele woning

Architect Manuel Gordts benaderde ons voor de vloer in deze nieuwbouw. In samenspraak met de eigenaars en de architect hebben we gekozen voor een betonstuc vloer. Met de beton ciré techniek hebben we deze vloer doorheen de hele woning geplaatst. Met de hand!

Beton ciré vloer: strak en toch weer niet té strak

Jawel, beton ciré – een micromortel pasta – smeren we volledig met de hand uit. Het resultaat is een artisanale vloer met een structuur. Het smeerpatroon in de vloer geeft hem een eigenzinnig karakter. Het resultaat: een strakke, moderne vloer vol leven en met een uniek patroon. Strak en toch weer niet té strak. In de leefruimte vormt de beton ciré vloer een origineel contrast met de vele inbouwmeubelen in lichtgekleurd hout.

Ook geschikt voor de douchewand

Dit bijzonder vloersysteem is waterdicht in de massa, een enorm voordeel. Want dat maakt beton ciré – of Micro Cemento zoals wij deze afwerking noemen – ook heel geschikt voor ‘natte’ ruimtes zoals een keuken, badkamer en toilet. De Floorcouture betonstuc kan je zelfs in de douche en op de douchewanden aanbrengen. Zonder risico op vochtproblemen.

Betonstuc vloer zorgt voor uniformiteit

En doordat je het handmatig aanbrengt, kan je het bijvoorbeeld ook op een trap plaatsen. Ook in deze woning: de betonstuc loopt door op de trap. Dit maakt deze woning zo fantastisch: de vloer die overal doorheen alle ruimtes een geheel vormt en zo alles met elkaar verbindt. Zonder naden, zonder overgangen. Van helemaal onderaan (in de kelderruimte) tot helemaal boven op de verdieping. Dit zorgt voor uniformiteit. En omdat de betonstuc vloer vol leven zit, voelt die tegelijk ook warm en uitnodigend aan.

Betonstuc met kleurpigment in de douche en het toilet

In de douche en het toilet wilden de bewoners een wat mystieke sfeer. En dus hebben we de betonstuc met kleurpigment donkerder gemaakt, naar het zwarte toe. De douchegoten hebben we perfect afgewerkt met dezelfde betonnen micromortel. Dat deden we ook met de matkaders in de betonstuc vloer. Voor de stevige, duurzame matten zelf hebben we ook gezorgd.

Ruimtes vloeien naadloos in elkaar over

Wat vooral opvalt in dit Floorcouture project is de eenheid die we gecreëerd hebben tussen de verschillende ruimtes. Ze vloeien perfect naadloos in elkaar over en stralen stuk voor stuk rust uit door hun uniformiteit. Die er tegelijk ook geen is, want elk stukje vloer ziet er net iets anders uit door de het artisanaal uitsmeren van deze vloer.

Verschil tussen PU gietvloer en betonstuc vloer?

Dat gevoel van uniformiteit kan je absoluut ook creëren met een gietvloer. Omdat een betonstuc afwerking harder en cementgebonden is, moeten we de uitzetvoegen hernemen. Die blijven zichtbaar. Een PU-vloer kunnen we wel volledig naadloos plaatsen omdat dit vloersysteem zo flexibel is. Dat maakt dat een PU-vloer meteen ook een strakkere uitstraling heeft dan de betonstuc vloer.

Net zoals betonstuc, kan je PU ook aanbrengen op douchewanden. En net zoals betonstuc is PU waterdicht in de massa.

Vergelijken in onze showroom

Een vraag over uw project? Moeilijk kiezen tussen een moderne PU gietvloer of een betonstuc vloer? We geven u graag advies over de ideale vloer voor uw renovatie of nieuwbouw. In onze showroom ervaart u onze vloeren van dichtbij en kan u hen tot in de verste hoekjes en kantjes met elkaar vergelijken.

Copyright fotografie: Yannick Milpas voor The Art of Living magazine

Graag een vrijblijvende offerte voor uw project?
We helpen u graag verder!
Bel ons op 03 311 86 42 of mail ons voor een afspraak: