Gek op de coole look van een betonvloer? Ga dan voor een gietvloer!

Echte betonvloer heeft toch wat nadelen

Houdt u van die supercoole look van een betonvloer? Wij ook! Spijtig genoeg heeft een echte betonvloer wel wat nadelen. Zo is een betonvloer heel gevoelig voor scheuren onder invloed van temperatuur en vocht. Er is ook heel wat dikte nodig om een betonvloer te plaatsen en dat maakt hem veel minder geschikt voor renovatie. Bovendien is een echte betonvloer ook hypergevoelig voor vlekken. Oppassen is de boodschap.

Verschillende systemen betonlook vloer

Weerhouden al die nadelen u ervan om voor een betonvloer te kiezen? Heel begrijpelijk!

Alle reden om dan wel te kiezen voor een gietvloer met een betonlook. Er zijn verschillende systemen die de look van een betonvloer heel sterk benaderen. Voor al deze uitvoeringen kan u bij Floorcouture® terecht. We geven u trouwens altijd graag vrijblijvend advies over de juiste keuze betonlook vloer voor jouw project.

PU gietvloer in beton grijstint

Een polyurethaan gietvloer – of kortweg PU gietvloer – is enorm strak en flexibel van karakter. Zo’n PU gietvloer is bij Floorcouture® in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een beton grijstint die uw gietvloer het uitzicht van een betonvloer geeft. Vindt u dit nog te strak of clean overkomen? Dat kunnen we in de PU gietvloermassa twee verschillende kleuren mengen. Dat mengen doen we ter plaatse. Nadien wordt de gietvloer uitgegoten en handmatig verdeeld om zo een wolkeffect te creëren.

Wolkeffect voor echte betonlook

Zo bekomen we een echt wolkeffect en krijgt de gietvloer meer kleurschakeringen. De gietvloer leeft op en krijgt een betonflame look. Let wel op: die wolkvorming kunnen we maar heel licht manipuleren. En zo is het altijd even spannend hoe de vloer er uiteindelijk zal uitzien. Een ding is zeker: uw betonlook vloer is one of a kind !

Volledig naadloos en makkelijk in onderhoud

Een PU gietvloer met betonlook of betonflame is volledig naadloos en dus heel makkelijk in onderhoud. Omdat het procedé moeilijker is en arbeidsintensiever, is deze vloer ook iets duurder dan een klassieke PU gietvloer. Een nadeel kan zijn dat de wolkvorming moeilijk te manipuleren is. Hoe dan kiest u bewust voor een onregelmatige vloer.

Cementgebonden design gietvloer : ideaal voor renovatie

Dit vloersysteem imiteert polybeton ten volle zonder de nadelen ervan. We plaatsen dit systeem met een dikte van maar 5 à 6mm. Zo kan cementgebonden gietvloer perfect op chape of bestaande tegels geplaatst worden. Ideaal dus voor nieuwbouw of renovatie.

Heel industriële look en vloeistofdicht

Dit systeem is na afwerking volledig vloeistofdicht en heeft een heel industriële look. Kleurschakeringen, oneffenheden en dergelijke zijn eigen aan dit vloersysteem. Jack & Jones – de bekende Deense producent van herenkleding – kiest resoluut voor de Pure Betonlook van Floorcouture. Zo hebben we al verschillende winkels gevloerd in Charleroi, Namen, Anderlecht, Antwerpen en Hasselt en many more to come…

Beton ciré

Beton ciré is een betonstuc afwerking voor zowel wanden als vloeren. Een heel belangrijk kenmerk van beton ciré is dat het volledig waterdicht is in de massa. Dat maakt het uitermate geschikt voor natte zones. Dit systeem plaatsen we volledig handmatig met een spaan. Daardoor krijgt het zijn uitgesproken beton look en handgesmeerd karakter. Beton ciré is arbeidsintensief en heeft een lange droogtijd. Maar het blijft een echte parel voor de afwerking van uw project!

Nog vragen of meer informatie over
jouw betonlook vloer?